A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Освіта

9 ТА 10 БЕРЕЗНЯ – ТРАНСЛЯЦІЯ ЛІТЕРАТУРНОГО ОНЛАЙН-МАРАФОНУ «ЄДНАЙМО ДУШІ СЛОВОМ КОБЗАРЯ!»

Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» разом із ВСП «Технолого-економічний фаховий коледж Білоцерківського НАУ» запрошує всіх шанувальників українського слова долучитися до перегляду трансляції літературного онлайн-марафону пам’яті Тараса Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря!», що відбудеться 9 та 10 березня 2021 року. У заході візьмуть участь близько 600 студентів закладів фахової передвищої освіти та понад 50 викладачів, співробітників з міста Києва та 24 областей України. У програмі онлайн-марафону декламування поезій Тараса Шевченка та про Тараса Шевченка, виконання його творів різними мовами, авторська поезія, читання та інсценізації (мініатюри) уривків з творів,  музичні номери, тематичні виставки та ще багато цікавого.

10:56:13 08.03.2021

У ШКОЛАХ СТАРТУЄ ОСВІТНЯ ПРОГРАМА «СУПЕРГЕРОЇ FAST» ДЛЯ ПОКРАЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ПРО СИМПТОМИ ІНСУЛЬТУ

З метою навчити дітей розпізнавати перші ознаки інсульту та звертатися за невідкладною медичною допомогою, в українських школах розпочинається освітня програма «Супергерої FAST».  Концепція Нової української школи має на меті навчати дітей життєво необхідним навичкам та компетенціям у природний для них спосіб: через гру, співпрацю, спілкування. Запропонована програма є саме тим гарним прикладом компетентнісного підходу до навчання та надає дітям важливі знання про основи здоров’я і про те, як звернутися до невідкладної медичної допомоги. Тому Міністерство освіти і науки України підтримує проведення освітньої програми “Супергерої FAST”.  

10:55:25 06.03.2021

ЗАТВЕРДЖЕНО ТИПОВУ ОСВІТНЮ ПРОГРАМУ ДЛЯ 5-9 КЛАСІВ ЗЗСО: НАВЧАЛЬНЕ НАВАНТАЖЕННЯ УЧНІВ НЕ ЗБІЛЬШУЄТЬСЯ, ЗАКЛАД ОСВІТИ САМОСТІЙНО СХВАЛЮЄ РІШЕННЯ ЩОДО ПРЕДМЕТІВ ЕТИЧНОГО СПРЯМУВАННЯ

  Сьогодні оприлюднено наказ МОН від 19.02.2021 №235 «Про затвердження типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти».

11:41:25 22.02.2021

БЛАГОДІЙНИМ ФОНДОМ ПІДГОТОВЛЕНО ПОСІБНИК «ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ»

  Благодійним фондом «Здоров’я жінки і планування сім’ї» підготовлено методичний посібник «Попередження насильства в закладах освіти» для педагогів, психологів та адміністрації закладів освіти.

11:40:21 22.02.2021

УРЯД УХВАЛИВ ЗМІНИ ДО ПРАВИЛ КАРАНТИНУ ЧЕРЕЗ COVID-19 – ЩО ЗМІНЮЄТЬСЯ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

  З 24 лютого 2021 року на території України встановлюється "жовтий" рівень епідемічної небезпеки з окремими обмеженнями для закладів освіти. Водночас у регіонах, де буде встановлено "червоний" рівень, здобувачам забороняється відвідувати заклади освіти, що не стосується дитсадків, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів шкіл.

11:39:17 22.02.2021

МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ ПОЛОЖЕННЯ ПРО З’ЄДНАНИЙ КЛАС (КЛАС-КОМПЛЕКТ) ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ (НОВА РЕДАКЦІЯ)

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи (нова редакція). Проєкт акта розроблено з метою приведення чинного Положення про з’єднаний клас (клас-комплект) початкової школи у філії опорного закладу (наказ МОН від 05.08.2016 № 944) у відповідність до Закону України «Про повну загальну середню освіту».

11:36:05 22.02.2021

ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, ПРОЦЕДУРИ ТА ПРАВО НА ПЕРШОЧЕРГОВЕ ЗАРАХУВАННЯ ДІТЕЙ ДО ДИТСАДКІВ – УРЯД ЗАТВЕРДИВ ЗМІНИ ДО ПОЛОЖЕННЯ ПРО ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

Процедури зарахування до закладу дошкільної освіти, перелік категорій дітей, які мають право на першочергове зарахування, оновлення основних засад діяльності дитсадків – ці та інші зміни до Положення про заклад дошкільної освіти затвердив Кабінет Міністрів. Документ оновлює основні засади діяльності закладів дошкільної освіти (крім будинків дитини, дитячих будинків інтернатного типу) відповідно до законів «Про освіту» та «Про дошкільну освіту». Положення приводить у відповідність до цих законів термінологію, удосконалює перелік типів закладів дошкільної освіти та визначає особливості зарахування дітей до закладів дошкільної освіти різних типів і організації освітнього процесу. Ці зміни сприятимуть реалізації права дітей на здобуття дошкільної освіти.

09:38:16 15.02.2021

ЯК ОРГАНІЗУВАТИ ЯКІСНИЙ ОСВІТНІЙ ПРОЦЕС В ДИТСАДКАХ В УМОВАХ КАРАНТИНУ – УКРАЇНСЬКИЙ ІНСТИТУТ РОЗВИТКУ ОСВІТИ РОЗРОБИВ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ КЕРІВНИКІВ, ПЕДАГОГІВ ТА БАТЬКІВ

Інформаційно-освітні матеріали щодо профілактики захворюваності та засоби запобігання поширенню COVID-19, проведення часу на свіжому повітрі та співпраця всіх учасників освітнього процесу. Про ці та інші поради щодо забезпечення якості дошкільної освіти України в умовах карантину йдеться у рекомендаціях від Українського інституту розвитку освіти (УІРО). За даними моніторингу ЮНЕСКО, на початку пандемії COVID-19 понад 160 країн, включно з Україною, запровадили загальнодержавні закриття закладів освіти. В Україні дитсадки частково відновили свою роботу в червні 2020 року з дотриманням нових правил у роботі, затверджених Міністерством охорони здоров’я.

09:37:38 15.02.2021

ДО УВАГИ? ШКОЛЯРІВ 9-Х КЛАСІВ ТА ЇХНІХ БАТЬКІВ: РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО НАБОРУ ДО 10-11 КЛАСІВ

Забезпечення рівного доступу до якісної повної загальної середньої освіти для кожної дитини є ключовим пріоритетом держави. МОН звертає увагу на те, що жодного випускника 9-х класів не буде позбавлено права на продовження здобуття повної загальної середньої освіти. Заходи з удосконалення освітньої мережі, що здійснюються впродовж останнього часу органами місцевого самоврядування у зв’язку з реалізацією адміністративно-територіальної реформи та відповідно до перспектив упровадження з 2027 року профільної освіти, спрямовано на суттєве покращення якості та ресурсного забезпечення освіти, зокрема в сільській місцевості.

17:01:27 25.01.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь