Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Про оголошення конкурсу на створення герба Глибочицької громади

Дата: 19.07.2024 09:20
Кількість переглядів: 359

Фото без опису

 

ГЛИБОЧИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЖИТОМИРСЬКОГО РАЙОНУ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

 
   

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

Глибочицького сільського голови

 

17 липня 2024 р.                                                                             № 75-1- О

 

Про оголошення конкурсу

на створення герба

Глибочицької громади

 

Відповідно до статті 22, пункту 20 частини 4 статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою утвердження місцевої ідентичності, збереження історичної та культурної спадщини, підтримання почуття єдності та патріотизму у жителів Глибочицької територіальної громади, що утворилася шляхом злиття Глибочицької, Кмитівської, Студеницької та Левківської сільських рад, беручи до уваги Методичні рекомендації з питань геральдики і прапорництва областей, районів у містах та територіальних громад міст, селищ і сіл (територіальні та муніципальні символи), схвалені Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України,

 

ЗОБОВЯЗУЮ:

1. Оголосити конкурс на створення герба Глибочицької громади з 17.07.2024 року.

2. Затвердити Порядок проведення конкурсу на створення герба Глибочицької громади (додаток 1).

3. Затвердити Положення про конкурсну комісію з проведення конкурсу на створення герба Глибочицької громади (додаток 2).

4. Створити та затвердити склад конкурсної комісії з проведення конкурсу на створення герба Глибочицької громади, що додається.

5. Головному спеціалісту інформаційно-комп’ютерного забезпечення здійснити публікацію цього розпорядження на офіційному веб-сайті Глибочицької сільської ради.

6. Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

Глибочицький

сільський голова                                              Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Розпорядженням Глибочицькогосільського  голови від 17.07.2024 №  75-1 - О

Порядок

проведення конкурсу на створення герба Глибочицької

територіальної  громади

 

І. Загальні положення

 

1. Конкурс на створення герба Глибочицької територіальної  громади проводиться в наступні етапи та строки:

I етап – подача заявок на участь у конкурсі та конкурсних робіт – з 17 липня 2024 до 31 липня 2024 року;

II етап – перевірка конкурсних робіт на відповідність заявленим вимогам та обрання із них кращих – з 01 серпня 2024 року до 06 серпня 2024 року;

III етап – затвердження результатів Глибочицькою сільською радою на сесії Глибочицької  сільської ради Житомирського району Житомирської області.

 

2. Герб громади як офіційний символ має мати об’єднуючий характер, має сприйматись усією громадою, а не тільки жителями одного села сільської ради.

 

ІІ. Мета і завдання конкурсу

1. Конкурс проводиться з метою:

1.1. Створення та визначення символіки Глибочицької територіальної громади – зокрема Герба, що буде спрямовано на формування позитивного іміджу громади в Україні та за кордоном, промоцію культурного, економічного, наукового та соціального потенціалу громади та використовуватиметься в рекламних, промоційних та інших заходах.

1.2. Забезпечення права жителів територіальної громади у поширенні в Україні та світі позитивних знань про громаду, її історико-культурну спадщину та економіко-інвестиційний потенціал, шляхом вибору кращого проекту герба Глибочицької територіальної громади.

 

2. Завданням конкурсу є:

2.1. Залучення максимальної кількості учасників до розробки герба Глибочицької територіальної  громади Житомирського району Житомирської області;

2.2. Розроблення та створення герба, прапора Глибочицької територіальної  громади Житомирського району Житомирської області;

 

2.3. Формування у мешканців територіальної громади почуття патріотизму, поваги та любові до рідного краю, національної свідомості.

 

2.4. Герб Глибочицької територіальної  громади може використовуватися на інформаційній продукції про громаду,на дороговказах та інших предметах знакування об’єктів інфраструктури, на нагородних листах, документах, нагородах, угодах, тощо.

 

ІІІ. Порядок участі у конкурсі

 

1. У конкурсі можуть взяти участь як фізичні, так і юридичні особи.

2. Участь у конкурсі безкоштовна.

3. Для участі у конкурсі особа подає заявку про участь у конкурсі та конкурсну роботу.

4. Учасники можуть подати як одну, так і декілька конкурсних робіт.

5. Подача учасником конкурсної роботи означає його згоду на її подальше редагування та використання.

6. До проектів зображень (макетів) герба обов’язково додається інформація про автора (авторів): прізвище, ім’я, по батькові, адреса, контактні телефони, вік, освіта, місце роботи або навчання (за наявності).

7. Участь у конкурсі вважається передаванням майнових авторський суміжних прав організатору конкурсу.

 

IV. Вимоги до конкурсних робіт

 4.1. Вимоги до ескізів герба Глибочицької територіальної громади:

1. Ескіз герба повинен бути виконаний на аркуші паперу формату А-4.

2. Роботи мають бути виконані в кольорі, допускаються різні техніки виконання, у тому числі і комп’ютерна графіка; ескіз герба повинен відображати характерні особливості територій, що входять до складу Глибочицької територіальної громади, містити малюнки або знаки, що здатні передати унікальність та ідентифікувати Глибочицьку територіальну громаду серед інших громад. Повторення характерних для гербів інших громад символів і знаків не допускається.

3. До конкурсних робіт герба додається опис їх кольорової гами та зображених на них елементів і символів.

4. При створенні ескізу проекта герба обов’язково повинні бути враховані методичні рекомендації з питань місцевої геральдики і прапорництва, які зроблені комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.

5. Герб подається у щиті із зовнішнім оздобленням, наведеним на малюнку:

Зовнішнє оздоблення герба (КАРТУШ):

Фото без опису

  • Для герба застосовуються метали (срібло і золото) та кольори (синій, червоний, чорний, зелений і пурпуровий).
  • Обов'язковим є дотримання правила геральдичної колористики, за яким можна наносити "металеві" фігури у "кольоровому" полі щита та навпаки, але недопустимо наносити "метал" на "метал" чи "колір" на "колір"
  • Гербовий малюнок має відповідати вимогам геральдичної композиції.
  • У щиті герба можуть застосовуватися ділення.
  • Бажаним є використання однопольових гербів або з малою кількістю ділень, що диктується як історичною традицією, так і вимогами виразності знаку.
  • У щиті герба можуть використовуватись геральдичні і негеральдичні фігури. Бажано застосовувати невелику кількість фігур, не перевантажуючи герб.
  • Розміщення фігур на щиті має відповідати таким вимогам:

Зображені у полі щита й повернуті у профіль людські постаті, тварини, риби, птахи, фантастичні та легендарні істоти мають дивитися геральдично праворуч (вліво від глядача, оскільки в геральдиці сторони рахуються з точки зору того, хто несе щит). Виняток робиться у випадку зображення у щиті двох таких істот, які можуть бути повернуті одна до одної обличчям або спинами. При зображенні у полі щита рухомих засобів (наприклад: човен, тварина, що біжить і т. п.) напрямок їхнього руху має бути геральдично вправо (вліво від глядача).

- Малюнок має бути двомірним, без півтіней і перспективних зображень.

- До гербового малюнку (у щит) не дозволяється вносити зображення Державного герба України, дату заснування, назву гербоносія чи інші.

- Не допускається використання у гербі символів і атрибутів іноземних держав.

  • Символіка герба має відображати одну або кілька особливостей громади (особливості розвитку, розміщення, специфічних місцевих представників фауни чи флори і т. п.). Недоцільно перенасичувати герб багатьма сюжетами або вносити до нього поширені елементи (колосок, хвильки), котрі можуть характеризувати і будь-яку іншу місцевість.

- Конкурсні роботи мають супроводжуватися заявою, підписаною автором роботи, про те, що він (вона) у разі перемоги згоден на укладання договору про передачу Глибочицькій сільській раді) виключних майнових авторських та суміжних прав на проект.

- Герб має відповідати технологічним вимогам (збереження можливості читання при змінах розміру, однаково вдалий вигляд як в кольоровому, так і в монохромному варіанті).

V. Порядок подачі конкурсних робіт

 

Конкурсні роботи подаються або надсилаються поштою до Глибочицької сільської ради за адресою: 12403, вул. М. Грушевського, 2, с. Глибочиця, з позначкою «Герб громади».  

Конкурсні роботи, що подаються в електронному вигляді, надсилаються на електронну скриньку 04348289@mail.gov.ua з поміткою у назві теми листа «Герб громади».

 

VІ. Нагородження переможців конкурсу

 

1. Оголошення результатів Конкурсу оприлюднюються на офіційному сайті Глибочицької сільської ради ради.

2. Переможець Конкурсу нагороджуються Грамотою Глибочицької сільської ради.

3. Комісія гарантує не використовувати та не передавати третім особам ескізи символіки, які були представлені на Конкурс, але не стали переможцями без дозволу авторів ескізів.

4. Глибочицька сільська рада затверджує результати Конкурсу і Герб громади для реалізації та практичного використання.

 

 

Глибочицький

сільський голова                                              Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь