Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ЕКСПЕРТНІ ПОРАДИ З КІБЕРГІГІЄНИ ДЛЯ УЧНІВ 8–11 КЛАСІВ — ВІДБУВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ УРОК ІЗ КІБЕРГІГІЄНИ

Дата: 22.05.2024 13:26
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

CRDF Global в Україні за підтримки Державного департаменту США та сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Всеукраїнською школою онлайн та ГС «Освіторія» 21 травня провела всеукраїнський онлайн-урок із кібергігієни для учнів 8–11 класів. Метою заняття було підвищити обізнаність підлітків про важливість та основи кібербезпеки.

Питання кібергігієни для дітей є актуальним і потребує постійної уваги та вдосконалення навичок. Адже інтернет надає необмежений доступ до різноманітного контенту, зокрема того, що може бути небезпечним і шкідливим. Знання базових правил підвищує рівень особистої безпеки в мережі, допомагає уникнути впливу кібершахраїв та запобігає виникненню кіберзагроз.

На думку експерта, фахівця з кібербезпеки та автора уроку Єгора Аушева, учням 8–11 класів, щоб уберегтися від кібершахраїв, варто знати базові правила кібергігієни:

  • надійний пароль має містити не лише малі літери, але й великі чи спеціальні символи;
  • для конфіденційних операцій потрібно обирати перевірену точку доступу чи мобільний інтернет, а не публічну мережу Wi-Fi;
  • якщо ви отримали підозріле покликання, ніколи не переходьте за ним. Найкраще ігнорувати його, адже зловмисники навчилися майстерно підробляти сторінки.

Урок шукайте на ютуб-каналі Всеукраїнської школи онлайн за покликанням.

Також для учнів доступні додаткові корисні матеріали для засвоєння теми: гайд про захист персональних даних та добірка освітніх відео про основні правила кібергігієни.

Всеукраїнська інформаційно-освітня кампанія з підвищення рівня обізнаності населення України щодо кіберзагроз та основних правил кібергігієни реалізується Представництвом Фонду цивільних досліджень та розвитку США в Україні за підтримки Державного департаменту США та за сприяння Національного координаційного центру кібербезпеки при РНБО України та МОН України, а також за інформаційної підтримки Всеукраїнської школи онлайн, ГС «Освіторія» та «Київ Цифровий».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь