Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

26 квітня 2024 року в Глибочицькому будинку культури відбувся захід-реквієм «Попіл Чорнобиля»

Дата: 26.04.2024 17:25
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

26 квітня 1986 року навічно вкарбувалося в історію України…

38 років тому, 26 квітня о 1:23 сталася найбільша техногенна аварія в історії людства. Аварія, що трапилася на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф і залишається важкою спадщиною для майбутніх поколінь - символом чорної біди і гіркого болю. Вона забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології. З того часу в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, вшановують героїзм персоналу ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, всіх тих, хто був причетний до ліквідації наслідків цієї аварії. 

26 квітня 2024 року в Глибочицькому будинку культури відбувся захід-реквієм «Попіл Чорнобиля». Учасниками даного заходу стали жителі Глибочицької ТГ, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, педагогічні працівники закладів освіти, працівники закладів культури, всі небайдужі жителі громади, щоб вшанувати героїзм та відданість тих людей, хто став у боротьбі з екологічною катастрофою. До присутніх звернувся Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ, Глибочицький сільський голова, який висловив щирі слова подяки, засвідчив свою шану за героїзм та самовідданість всім ліквідаторам страшної аварії, які ціною власного життя та здоров'я, без вагань та роздумів, рятували людство від згубних наслідків Чорнобильської катастрофи – катастрофи планетарного масштабу! Під час заходу своїми спогадами поділився ОРЕЛ Павло Миколайович, житель с.Левків, учасник ліквідації аварії на ЧАЕС.

 Минуло 38 років, а Чорнобильська аварія все одно непокоїть людей. Вона стала для всіх уроком, за який заплачено дуже високу ціну. Нехай же це лихо не повториться ніколи, а пам’ять про героїв Чорнобиля вічно житиме в наших серцях.

Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою!

Пам'ять про подвиг не згасне у віках і збережеться в наших серцях!!!

Слава Україні! Слава Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь