A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

210-річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Дата: 09.03.2024 11:40
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

9 березня 2024 року виповнюється 210 років від дня народження українського письменника, художника, громадського діяча Тараса ШЕВЧЕНКА. Без перебільшення можна стверджувати - це наш духовний наставник, попри заборону української мови, він все одно творив і діяв.

Тарас Григорович Шевченко - видатний український поет, художник і громадський діяч XIX століття, який залишив невимірний слід у культурній спадщині України. Його творчість, зокрема поезія, відома своєю гуманістичною спрямованістю та соціальною чутливістю. Шевченко відтворював у своїх творах скрутне життя селянства та простих людей, викриваючи соціальні нерівності та критикуючи суспільну несправедливість.

Крім літературної діяльності, Тарас Шевченко також прославився як видатний художник, створивши численні картини, малюнки, що відображали життя українського народу.

В житті Тараса Шевченка було ряд важких випробувань... Він пройшов через кріпацьку неволю, політичне ув'язнення та еміграцію. Проте його талант і вплив на українську культуру залишаються невмирущими. Останнім часом стає все поширенішим явище виконання віршів Кобзаря під музику у виконанні відомих українських поп-виконавців. Це дає змогу поглянути на Тараса Григоровича у новому світлі, розкриваючи його творчість як актуальну та сучасну. Такий підхід допомагає привернути увагу до поезії та розширює коло його шанувальників. 

  У рамках святкування 210-ої річниці від дня народження Тараса Шевченка, з метою популяризації творчої спадщини Великого Кобзаря, активізації патріотичного виховання, пов’язаного з іменем видатного митця, в закладах освіти та культури Глибочицької громади проведено низку тематичних заходів: години спілкування, заочні мандрівки «Стежками великого Кобзаря», виставки малюнків, інформаційні повідомлення «Вогненне слово Кобзаря», книжково-ілюстративні виставки тощо.

Слід відмітити, що на всіх проведених заходах прослідковувалась думка про те, що надбання великого Кобзаря є актуальними і нині, оскільки у рядках поета вбачаємо заклик до відстоювання незалежності і боротьби за українське майбутнє!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь