A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Участь представників Глибочицької ТГ у регіональному форумі «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини»

Дата: 02.03.2024 09:04
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

28 лютого 2024 року, на базі державного навчального закладу «Центр сфери обслуговування м. Житомира» відбувся Регіональний форум «Реформа шкільного харчування – пріоритетний та свідомий вибір Житомирщини». Масштабний захід пройшов за участі заступника Міністра освіти і науки України Андрія Сташківа, начальника Житомирської ОВА Віталія Бунечка, керівника Проєктного офісу реформи системи харчування, голови Національної асоціації громадського харчування Ореста Степаняка, генеральної директорки Директорату професійної освіти МОН Ірини Шумік. До заходу були долучені начальники районних військових адміністрацій, представники агенцій регіонального розвитку Житомирської області, області, керівники органів управління освітою районних державних адміністрацій, територіальних громад, закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої, вищої освіти, представники сфер, які дотичні до організації харчування дітей. Серед запрошених були представники нашої громади: Глибочицький сільський голова Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ та начальник Відділу освіти, культури, молоді та спорту Ганна ВОЙТЕНКО.

Учасників форуму в онлайн-режимі привітала ініціаторка реформи Перша леді України Олена Зеленська.

 Віталій Бунечко, начальник Житомирської обласної військової адміністрації, зазначив, що попри непросту безпекову ситуацію в країні, Житомирщина продовжує реформу шкільного харчування. Увага присутніх була зосереджена на організації заходів, які спрямовані на створення здорового та збалансованого раціону для дітей, що є важливою частиною забезпечення якісної освіти. Акценти наради були зосереджені на важливих питань щодо Стратегії реформування харчування у закладах середньої освіти до 2027 року, професійної підготовки кухарів. Під час форуму учасники та експерти обговорили актуальні питання, які стосуються впровадження нових форм і моделей харчування в закладах освіти та модернізації харчоблоків, діяльності кулінарних хабів, реалізації швейцарсько-українського проєкту DECIDE щодо принципів НАССР як основної безпекової складової під час організації харчування в закладах освіти, культури харчових звичок тощо.

Глибочицька ТГ активно реалізує підходи щодо модернізації їдалень та харчоблоків в закладах освіти, що засвідчує придбане  обладнання в Студеницькому, Глибочицькому та Левківському ліцеях.  Приємно відмітити і процес забезпечення 100% харчування усіх вихованців та учнів Глибочицької громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь