A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ЩОДО БЕЗПЕКОВИХ АСПЕКТІВ ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ

Дата: 07.11.2023 17:44
Кількість переглядів: 24

Фото без опису

Міністерство освіти і науки України нагадує: під час воєнного стану пріоритетом в освіті є створення безпечних умов навчання. Для нас визначення формату проведення занять у закладах освіти, життя та здоров’я українців — це пріоритет.

Відповідно до статті 571 Закону України «Про освіту» в умовах воєнного стану, надзвичайної ситуації або надзвичайного стану для учнів і вчителів незалежно від місця їхнього перебування гарантовано право скористатися дистанційною або будь-якою іншою формою організації освітнього процесу, що є найбільш безпечною.

У 2023/2024 навчальному році роботу закладів загальної середньої освіти можна організовувати в очному, дистанційному або змішаному режимах. Такі рішення мають право ухвалювати на місцях — засновники закладів освіти, ОВА й Київська обласна міська військова адміністрація. Визначаючи формат організації занять, необхідно зважати на наявність та якість безпекових умов, що може забезпечити заклад освіти.

Під час організації освітнього процесу, як за очною, так і дистанційною або змішаною формами, у разі оголошення сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення необхідно перервати навчання та пройти до безпечного місця, у якому за можливості продовжити заняття. Наголошуємо, що й під час дистанційного навчання в разі організації навчання в синхронному режимі педагогічні працівники повинні зупинити урок та звернути увагу школярів на необхідність піти в укриття. Перебувати в укриттях потрібно до завершення дії сигналу «Повітряна тривога».

Наполягаємо на важливості не нехтувати сигналами про небезпеку. У разі загрози дії вчителів та учнів мають бути спрямовані на мінімізацію ризиків для життя і здоров’я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь