A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ВИВЧЕННЯ УКРАЇНОЗНАВЧОГО КОМПОНЕНТА ДІТЬМИ ЗА КОРДОНОМ: ПЕРЕЛІК ШКІЛ

Дата: 26.09.2023 11:02
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Нещодавно набув чинності наказ МОН, що визначає особливості навчання дітей, які нині вимушено перебувають за кордоном й навчаються одночасно в школі країни перебування та Україні.

Такі діти мають право навчатися дистанційно в окремо визначених органами місцевого самоврядування закладах освіти й вивчати лише предмети українознавчого компонента, такі як українська мова, література, історія України тощо. Це дасть змогу уникнути подвійного навантаження від паралельного навчання в українській і закордонній школах. Більше про програму такого навчання читайте за покликанням. Водночас в Україні продовжують працювати інші форми навчання для учнівства за кордоном: дистанційна (з вивченням усіх предметів), сімейна й екстернат. Батьки або законні представники дитини мають право обрати найбільш комфортний для себе варіант.

Передбачається, що учні будуть тимчасово переведені в класи для вивчення українознавчих предметів і зможуть продовжити навчання у своїх школах після повернення в Україну або в разі бажання знову навчатися на стандартній дистанційній, сімейній формах або екстернаті. МОН розробляє технічну можливість для цього.

Перелік шкіл, в яких формуватимуться класи (групи) для вивчення українознавчого компонента (для зарахування батькам або законним представникам учня/-ці потрібно звернутися за контактами, вказаними в таблиці):

Житомирська  Ліцей № 4 міста Житомира Zht_school1@ukr.net Житнік Юлія Володимирівна

0977037871

Озерненський ліцей Новогуйвинської селищної ради Житомирського району Житомирської області ozerne_school@ukr.net Власюк Анатолій Петрович

0972339421

Ліцей № 4 Звягельської міської ради zvyagelliceum4@ukr.net
 
Сільвертюк Валентина Анатоліївна

0987451351


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь