A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Сир твердий, жирністю 45%

Дата: 19.01.2023 11:20
Кількість переглядів: 58

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (у редакції постанови Кабінету Міністрів від 16 грудня 2020 р. № 1266) надається  обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

Предмет закупівлі -  Сир твердий, жирністю 45%

(код ДК 021:2015: ДК 021:2015:15540000-5: Сирні продукти:)

Номер закупівлі в ЕСЗ: UA-2023-01-19-012143-a    

Обґрунтування доцільності закупівлі:

З метою подальшого соціального захисту дітей, забезпечення повноцінного раціонального збалансованого харчування, відповідно до статті 31 п.6 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту»,  Закону України «Про дитяче харчування»,  постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм  та Порядку  організації харчування у  закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», постанови КМУ від 28.07.2021 № 786 « Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та  дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»,  постанови КМУ від 18.08.2021 № 871 « Про внесення змін до  постанови КМУ від 24 березня 2021 року  №305,    спільного наказу МОН та МОЗ від 07.07.2021 №1/9-347/26-04/19995/2-21 «Щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти», листа МОН  «Щодо безкоштовного харчування дітей у закладах дошкільної освіти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб» від 22.01.2021 3 1/9-50, листа МОЗ «Щодо виконання норм харчування» від 22.06.2021 №26-04/18273/2-21 та на виконання рішення43 сесії 8 скликання від 16 грудня 2022 року « Про встановлення вартості харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Глибочицької сільської ради у 2023році»  для безперебійного харчуванння дітей  у закладах освіти виникла потреба у закупівлі   - сиру кисломоллочного. 

 

. Обґрунтування обсягів закупівлі. Загальний обсяг закупівлі сформований виходячи з потреби наданої директорами закладі Відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибочицкої сільської ради

       Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі :

Найменування : Сир твердий 45% жирності

Кількість  сиру твердого 45% жирності – 800  кг

Сир твердий  45% жирності – зовнішній вигляд : поверхня  чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покривом, який щільно прилягає до поверхні сиру.

Смак і запах : сирний, без сторонніх присмаків і запахів. Дозволено наявність присмаку пастеризації. Консистенція ніжна, пластична, однорідна по всій масі.

Малюнок : вічка круглої, овальної чи довільної форми. Дозволяється відсутність малюнка, наявність невеликих пустот.

Колір : однорідний за всією масою від білого до жовтого.

Форма головки сиру : бруски, круги, циліндри, тощо з рівними гранями, з масою до 4 кг.

          Не допускається в складі сиру твердого - синтетичних  барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів (в т. ч. нітрату калія), рослинних  або інших  жирів  не  молочного походження, що підтверджується в складі тендерної пропозиції сканкопією  етикетки товару, що пропонується до постачання, а також  в складі пропозиції .

          Головки сиру повинні бути запаковані у полімерні плівки, пакети багатошарові для вакуумного пакування або вкриті парафіновим, полімерними або комбінованими сплавами та іншим пакувальним матеріалом згідно із чинного законодавства з наклейкою, яка містить в собі наступну інформацію : найменування сиру, масова доля молочного жиру в сухій речовині – 45% , найменування виробника, дату виготовлення та вживання , масу нетто та інше.

Товар повинен відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ які діють на момент проведення процедури закупівлі. Кожна партія товару повинна супроводжуватися документом, який підтверджує його походження, якість та безпеку.

До постачання допускається продукція, строк придатності до споживання якої сплинув не більше ніж на 20%.

Вимоги  до предмету закупівлі:

Якісні  та екологічні характеристики  запропонованого товару  повинні  бути підтверджені відповідно  до  вимог :

1. Наказу  Міністерства  освіти   і науки України  та Міністерства   охорони  здоров’я  України №298/227 від 17.04.2006 «Про затвердження Інструкції з організації харчування  дітей у дошкільних навчальних закладах»( пункт 4.4);

2. . Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” із  змінами;

3. Наказу Міністерства охорони  здоров’я України  №368 від 13.05.2013 Про затвердження Державних гігієнічних правил і норм «Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах» із  змінами;

4. ДСанПіН 8.8.1.2.3.4-000-2001. Допустимі дози, концентрації, кількості та рівні вмісту пестицидів у сільськогосподарській сировині, харчових продуктах, повітрі робочої зони, атмосферному повітрі, воді водоймищ, грунті;

5. Наказу Міністерства охорони  здоров’я України  №256 від 03.05.2006 «Про затвердження Державних гігієнічних нормативів  «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів  Cs 137 та  Sr 90 у продуктах харчування та питній воді». 

 

Вимоги до постачання продуктів харчування

1. Постачання здійснюється спеціальним автотранспортом.

2. Автотранспорт повинен мати: санітарний (-ні) паспорт (-и)*, де зазначено, що даний автотранспорт може перевозити продукти харчування, що швидко псуються. Довідку про проходження санітарної обробки, яка оновлюється кожні десять днів.

3. Водій автотранспорту, а також особи, що супроводжують продукти, повинні мати медичні книжки та виконувати вантажно-розвантажувальні роботи.

4. Продукти харчування постачаються за наявності супровідних документів, що підтверджують їх походження, безпечність та якість; відповідність державним стандартам. Продукти харчування повинні мати маркування у відповідності до вимог законодавства України  (фасовані  -  на  одиниці  пакування;  не  фасовані  -  на транспортній тарі). Маркування забезпечується на підставі вимог Технічного регламенту щодо маркування продуктів харчування та ДСТУ 4518.

5. Постачальник продукції повинен дотримуватись періодичності контролю за мікробіологічними та іншими показниками, встановленої Методичними рекомендаціями щодо періодичності контролю продовольчої сировини та харчових продуктів, затвердженими Міністерством охорони здоров'я України МР 4.4.4-108-2004, про що постійно інформувати покупця .

6. Продукція поставляються згідно заявок наданих Замовником.

7. Без наявності супровідних документів щодо якості та безпеки, а також маркування, передбаченого чинним законодавством, продукція не приймається.

 

Місце поставки:

 

Місце поставки

Адреса

Глибочицький ліцей

 с. Глибочиця, вул. 40 років Перемоги, буд. 3

Студеницький ліцей

с. Студениця. вул. Центральна, буд . 1 А

Гадзинська гімназія

с. Гадзинка, вул. Вишнева, буд. 2

Кошарищенська гімназія

с. В. Кошарища , вул. Шкільна, буд. 3

Левківський ліцей

с.Левків, вул. Олімпійська, буд. 2а

Глибочицький ЗДО                   «Веселка»

с. Глибочиця вул. М. Грушевського, буд. 47

Студеницький ЗДО «Сонечко»

с. Студениця , вул Центральна, буд. 24- А

Кмитівський ЗДО «Капітошка»

с. Кмитів, вул. Житомирська, буд. 30

Левківський ЗДО                         « Золотий ключик»

с. Левків, вул. Героїв України, буд. 60-Б

 

Строк  постачання товару  - здійснюється двічі   на тиждень  дрібними партіями

( понеділок, середа, )  за письмовою або усною заявкою Замовника не пізніше 16 год.  до 31.12.2023 року.

 

Обґрунтування  очікуваної ціни закупівлі бюджетного призначення.

 Відповідно до розрахованої потреби, згідно ПостановиКабінету Міністрів Українивід 24 березня 2021 р. No305 “Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку” із змінами, розрахунок очікуваної вартості здійснювався методом порівняння ринкових цін, а саме: здійснено пошук, збір та аналіз інформації про ціну Товару, що міститься в мережі магазинів АТБ, місцевих ринків, а також статистичними даними Головного Управління статистики у Житомирській області  за                 2022 р.  Також був проведений аналіз закупівель аналогічних товарів через офіційний портал оприлюднення інформації про публічні закупівлі України «ProZorro», Прозорро Маркет.   

Очікувана вартість 1 кг Сиру твердого , жирністю 45% - 295,00 грн.

Очікувана вартість закупівлі :   236000,00грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь