М’ясо яловичини, м’ясо свинини, філе куряче, бедро куряче
На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (у редакції постанови Кабінету Міністрів від 16 грудня 2020 р. № 1266) надається обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
Найменування товару |
Кількість, кг |
Технічні, якісні характеристики товару |
М’ясо яловичини
|
2500 |
М’ясо яловичини повинно бути вищого гатунку, свіжоохолодженим )температура в товщі м'язів не перевищує від 0° до 4°С), без заморожування, великими шматками тазостегнової частини та/або лопатки, одержане від забою здорової тварини. Товар має бути вітчизняного, натурального походження. М’ясо по якості і безпечності повинне відповідати вимогам ДСТУ, ТУ ветеринарного законодавства та санітарно-епідеміологічним вимогам і нормам. М’ясо повинно мати ветеринарне клеймо. М’ясо повинно бути середньої вгодованості, без ознак пошкоджень та дефектів. М’язи пружні, еластичні, поверхня не зволожена. На шматках м'яса не повинно бути залишків внутрішніх органів, згустків крові, забруднень, бахромок. Поверхня м’яса повинна бути від рожевого до темно-бордового кольору, ніжна і м’яка консистенція, дрібнозерниста структура з прошарком жиру на розрізі, без стороннього запаху. На розрізі м’ясо повинно бути злегка вологе, але не липке, не прилипає до пальців. Консистенція на розрізі щільна та еластична. Підшкірний жир білого або блідо-рожевого кольору. Ямки від нажаття пальцем швидко вирівнюються. Шматки не повинні мати пошкоджень поверхні, кровопідтеч. Не дозволяється завозити м’ясні обрізки. М’якоть чи пласт м’яса має бути знежилене, зачищене від грубих поверхневих плівок. |
Філе куряче
|
6000 |
Філе куряче має бути виготовлене за технологічною інструкцією з дотриманням ветеринарно-санітарних правил. Свіжо-охолоджене. Колір м’яса - від блідо-рожевого до рожевого кольору. Філе має бути добре знекровлене, чисте; жир відсутній, тканина м’яз щільна, пружна, злегка волога, але не липка, без залишків пір’я, пуху та волосоподібного пір’я; без подряпин, розривів поверхні та без інших пошкоджень та деформацій; без плям, без кісток та шкіри, без синців, з чистим характерним для філе запахом. Не допускається наявність ознак псування, ослизнення, наповнювання будь-якими хімічними речовинами. Відповідно до ДСТУ, ТУ які діють на момент проведення процедури закупівлі.. |
Бедро куряче
|
2500 |
Свіжоохолоджене, вищого гатунку. Зовнішній вигляд: зовнішня поверхня чиста, світлого кольору, не обвітрена, без стороннього запаху, без залишків згустків крові, без забруднень, з повністю видаленим оперінням. Поверхня помірно волога, колір відповідає м’ясу даного виду птиці. Консистенція м’яса щільна, ямки від надавлювання пальцем повинні швидко зникати, м’ясний сік прозорий. Запах властивий доброякісному м’ясу птиці, без сторонніх запахів. М’ясо повинно бути одержано від забою здорової птиці. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів. Курятина має відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ, які діють на момент проведення процедури закупівлі. |
М’ясо свинини
|
3000 |
М’ясо свинини великий шматок повинно бути свіжоохолодженим, без заморожування - м’якуш без кісток, отриманий з тазостегнової і лопаткової частин туші з видаленою сполучною тканиною. Із зовнішньої сторони шар сала товщиною не більшою ніж 10 мм. Поверхня чиста, незавітрена, без ослизнювання, без бахромок, краї зарівняні. Глибина надрізів м’язової тканини не більша ніж 10 мм. Колір від світло-рожевого до червоного. Запах доброякісного м’яса, без стороннього запаху. В великих шматках, в охолодженому стані (температура в товщі м'язів не перевищує від 0° до 4°С). Вага шматка від 1 кг до 5 кг.Шматки не повинні мати пошкоджень поверхні, кровопідтеч. Не дозволяється завозити м’ясні обрізки. М’якоть чи пласт м’яса має бути знежилене, зачищене від грубих поверхневих плівок. М’ясо повинно мати ветеринарне клеймо М’ясо свинини має відповідати умовам ГОСТ, ДСТУ або ТУ, які діють на момент проведення процедури закупівлі. |
Предмет закупівлі - М’ясо яловичини, м’ясо свинини, філе куряче, бедро куряче
(код ДК 021:2015: 15110000-2: М’ясо:)
Номер закупівлі в ЕСЗ: UA-2023-01-04-005025-a
Обґрунтування доцільності закупівлі:
З метою подальшого соціального захисту дітей, забезпечення повноцінного раціонального збалансованого харчування, відповідно до статті 31 п.6 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту», Закону України «Про дитяче харчування», постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», постанови КМУ від 28.07.2021 № 786 « Про внесення змін до норм харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», постанови КМУ від 18.08.2021 № 871 « Про внесення змін до постанови КМУ від 24 березня 2021 року №305, спільного наказу МОН та МОЗ від 07.07.2021 №1/9-347/26-04/19995/2-21 «Щодо окремих питань організації харчування у 2021-2022 роках у закладах дошкільної, загальної середньої освіти», листа МОН «Щодо безкоштовного харчування дітей у закладах дошкільної освіти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів, або з числа внутрішньо переміщених осіб» від 22.01.2021 3 1/9-50, листа МОЗ «Щодо виконання норм харчування» від 22.06.2021 №26-04/18273/2-21 та на виконання рішення43 сесії 8 скликання від 16 грудня 2022 року « Про встановлення вартості харчування дітей в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Глибочицької сільської ради у 2023році» для безперебійного харчуванння дітей у закладах освіти виникла потреба у закупівлі - М’ясо яловичини, м’ясо свинини, філе куряче, бедро куряче
. Обґрунтування обсягів закупівлі. Загальний обсяг закупівлі сформований виходячи з потреби наданої директорами закладі Відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибочицкої сільської ради
Обґрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі :
Обґрунтування очікуваної ціни закупівлі бюджетного призначення. Очікувана вартість закупівлі сформована на підставі моніторингу цін в сисемі ПРОЗОРРО, ПРОЗОРРО МАРКЕТ, середніх цін по даних статистики : ціна за 1 кг – свинина – 158 грн., яловичина –200 грн., філе куряче – 140,00 грн. за 1 кг, бедро куряче – 100,00 грн.
Розмір бюджетного призначення сформований з урахуванням обсягів
наявної потреби.
Розмір бюджетного призначення - 2065000,00 грн.