Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

28 липня - День Української Державності

Дата: 28.07.2023 09:05
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

28 липня Україна вдруге  відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення.

Історія   українського   державотворення   сягає   своїми   витоками   Руської середньовічної держави, центром якої був Київ.

Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси України  встановлено День Української Державності який нагадує нам про тисячолітню історію  державотворення  нашої  країни.  У  це  свято  ми  вшановуємо  всі  етапи  нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

Ми маємо знищити міф, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів, а саме від знаку Володимира Великого. Це є прямим свідченням нашої тисячолітньої історії.

Збережемо нашу єдність і працюймо разом на перемогу - наразі це найважливіше національне завдання, яке ми разом виконаємо!

Нашу націю не зламати!      

Разом до Перемоги!

Глибочицький сільський голова                                          Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь