Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

28 липня - День Української Державності

Дата: 28.07.2023 09:00
Кількість переглядів: 107

Фото без опису

28 липня Україна вдруге  відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення.

Історія   українського   державотворення   сягає   своїми   витоками   Руської середньовічної держави, центром якої був Київ.

Саме у день вшанування пам’яті видатного державотворця Київського князя Володимира Великого та у День Хрещення Київської Руси України  встановлено День Української Державності який нагадує нам про тисячолітню історію  державотворення  нашої  країни.  У  це  свято  ми  вшановуємо  всі  етапи  нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

Ми маємо знищити міф, що Україна – молода держава, адже наш герб походить від родового знаку Рюриковичів, а саме від знаку Володимира Великого. Це є прямим свідченням нашої тисячолітньої історії.

Збережемо нашу єдність і працюймо разом на перемогу - наразі це найважливіше національне завдання, яке ми разом виконаємо!

Нашу націю не зламати!       Разом до Перемоги!

 

 

Глибочицький сільський голова                                          Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь