Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

УКРАЇНСЬКИМ ДІТЯМ – УКРАЇНСЬКУ КНИГУ: УЧНЯМ ПРОПОНУЮТЬ У НАСТУПНІ СПЕКОТНІ ДНІ КАНІКУЛ СТВОРИТИ КРЕАТИВНИЙ ЧЕКЛІСТ ТА ВИГРАТИ НОВІ КНИГИ

Дата: 26.07.2023 17:42
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

До початку навчального року залишається все менше й менше днів! Що ти вже встиг зробити та чого ще можеш досягти?

Міжнародний благодійний фонд «Здоров'я майбутнього» з експертами ГО «Підтримай дитину» та ГО «Трініті хаб», за ініціативи Держкомтелерадіо, Міністерства культури та інформаційної політики України, та за сприяння Міністерства освіти і науки України створили чекліст на наступні дні канікул.

  • Створи планер на день/тиждень/місяць та фіксуй виконані завдання й перемоги. Також залиши місце для незапланованих подій і завдань. 
  • Налаштуй режим дня. Цей розклад не дуже відрізняється від звичного під час шкільного навчання. Проте допоможе тобі надалі перелаштуватися, коли розпочнеться навчання.
  • Розпочинай день з руханки. Легкі фізичні вправи (або танці) налаштують день на позитив і бадьорість. 
  • Створи зону релаксу. Канікули – це твій відпочинок. Вибери місце, у якому ти по-справжньому відпочиваєш та відволікаєшся. Це може бути улюблене крісло, нова книга або розмальовка. Зроби смачний літній напій – лимонад або морозиво.
  • Організуй час протягом тижня таким чином, щоб допомогти батькам і поспілкуватися з ними. Спільно проведений час – це весело. 
  • Реалізуй заплановану ціль. Обов’язково виріши, що ти хочеш зробити корисного й цікавого для себе. Наприклад: навчитися плавати, малювати у стилі реалізму, поліпшити техніку читання тощо. 
  • Мінімізуй використання гаджетів. Відведений час для гри за комп'ютером чи в телефоні має бути сталим. Ліпше заплануй прочитати кілька сторінок книги. 
  • Стеж за порядком у своїй кімнаті. Так ти привчатимешся до підтримання чистоти, охайності, відчуватимеш важливість та зону відповідальності у житті сім'ї.
  • Самонавчайся. Не забувай надавати час для повторення того, що ти вчив у школі, також вивчай щось нове.

Для найактивніших читачів пропонуємо створити планер «Моє найкраще літо» – сфотографувати або зняти відео і вислати на електронну пошту ubookforuchildren@gmail.com. Найкреативніші планери матимуть змогу виграти набір книг у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу».

Про сучасні книги та їхнє створення можна дізнаватися також з телеграм-каналу «Книги розмовляють».

Крім того, для тих, хто обожнює читати, пропонують також зняти відео, на якому учні декламують улюблений український твір. Креативні відео розмістять у телеграм-каналі «Підтримай дитину» та фейсбук-сторінці благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» як приклад популяризації читання українською.

Інфографіку створено у межах акції та реалізації Стратегії розвитку читання для промоції читання як усвідомлено обраної дозвіллєвої, освітньої практики та саморозвитку спільно із «Здоров'я майбутнього», за ініціативи Держкомтелерадіо та Міністерства культури та інформаційної політики України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь