Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

У селі Левків здійснено реалізацію проєкту „Молодіжний обмін у рамках національної програми „ВідНОВА:UA”

Дата: 18.07.2023 11:33
Кількість переглядів: 120

Фото без опису

З 10 по 14 липня 2023 року здійснено реалізацію проєкту „Молодіжний обмін у рамках національної програми „ВідНОВА:UA” у с. Левків Глибочицької громади Житомирської області” у рамках національної програми залучення молоді до відновлення України ”ВідНОВА:UA”. Програма впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у рамках проєктів ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії відповідно.

 

У обміні взяли участь 30 молодих людей з різних регіонів України.

Для відновлення було обрано приміщення бібліотеки села Левків загальною площею 80,0 м2, на облаштування якого у рамках проєкту було виділено 5000 доларів США. Бібліотека розміщена у центрі села в одній будівлі з Будинком культури, поруч зі школою та спортивними майданчиками. Приміщення за ініціативи працівників бібліотеки та активності місцевої молоді уже фактично є місцем їх постійних зібрань та активностей і виконує функцію молодіжного простору. Приміщення і у подальшому планується обладнати та використовувати як Молодіжний простір для проведення різного роду зібрань (засідань, тренінгів, семінарів, майстер-класів, презентацій, коворкінгу, творчих та ділових зустрічей тощо) активної молоді села Левків.

Після відновлення приміщення планується оснащення простору сучасними меблями-трансформерами, комп’ютерною технікою та обладнанням для онлайн відеотрансляцій та архівування подій і заходів у соцмережах.

Глибочицька громада живе активним культурно-мистецьким життям, у чому мали можливість переконатися учасники проєкту. Зокрема, програмою було передбачено відвідання центру української культури та етнографії «Оберіг Студеної Води» у с. Студениця, унікального сільського Кмитівського музею образотворчого мистецтва імені Й.Д.Буханчука.

Учасники проєкту, окрім виконання робіт з відновлення приміщення майбутнього молодіжного простору, облаштували поруч дитячий ігровий майданчик та напрацювали низку ідей щодо подальшого відновлення та використання своєрідної візитівки Левкова – частково зруйнованого історично значимого архітектурного об’єкту «Маєток графа Нірода».

 

Реалізація проєкту здійснювалася громадською організацією «Студентський клуб», яку очолює депутат Житомирської районної ради Володимир Виговський, спільно з Глибочицькою сільською радою та ГО «Левків вперед».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь