Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

У селі Левків здійснено реалізацію проєкту „Молодіжний обмін у рамках національної програми „ВідНОВА:UA”

Дата: 18.07.2023 11:33
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

З 10 по 14 липня 2023 року здійснено реалізацію проєкту „Молодіжний обмін у рамках національної програми „ВідНОВА:UA” у с. Левків Глибочицької громади Житомирської області” у рамках національної програми залучення молоді до відновлення України ”ВідНОВА:UA”. Програма впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» та громадською організацією «Центр політичних студій та аналітики «Ейдос» у рамках проєктів ПРООН «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Сприяння безпеці людини в Україні через реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії відповідно.

 

У обміні взяли участь 30 молодих людей з різних регіонів України.

Для відновлення було обрано приміщення бібліотеки села Левків загальною площею 80,0 м2, на облаштування якого у рамках проєкту було виділено 5000 доларів США. Бібліотека розміщена у центрі села в одній будівлі з Будинком культури, поруч зі школою та спортивними майданчиками. Приміщення за ініціативи працівників бібліотеки та активності місцевої молоді уже фактично є місцем їх постійних зібрань та активностей і виконує функцію молодіжного простору. Приміщення і у подальшому планується обладнати та використовувати як Молодіжний простір для проведення різного роду зібрань (засідань, тренінгів, семінарів, майстер-класів, презентацій, коворкінгу, творчих та ділових зустрічей тощо) активної молоді села Левків.

Після відновлення приміщення планується оснащення простору сучасними меблями-трансформерами, комп’ютерною технікою та обладнанням для онлайн відеотрансляцій та архівування подій і заходів у соцмережах.

Глибочицька громада живе активним культурно-мистецьким життям, у чому мали можливість переконатися учасники проєкту. Зокрема, програмою було передбачено відвідання центру української культури та етнографії «Оберіг Студеної Води» у с. Студениця, унікального сільського Кмитівського музею образотворчого мистецтва імені Й.Д.Буханчука.

Учасники проєкту, окрім виконання робіт з відновлення приміщення майбутнього молодіжного простору, облаштували поруч дитячий ігровий майданчик та напрацювали низку ідей щодо подальшого відновлення та використання своєрідної візитівки Левкова – частково зруйнованого історично значимого архітектурного об’єкту «Маєток графа Нірода».

 

Реалізація проєкту здійснювалася громадською організацією «Студентський клуб», яку очолює депутат Житомирської районної ради Володимир Виговський, спільно з Глибочицькою сільською радою та ГО «Левків вперед».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь