A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

В Кошарищенській гімназії відкрито меморіальну дошку на честь загиблих воїнів-земляків

Дата: 15.05.2023 14:26
Кількість переглядів: 69

Стискаються серця після чергових звісток з фронту. Наша громада зустрічає Героїв, які повернулися на щиті, з величезним болем та смутком. Як гірко бачити на стінах закладів освіти меморіальні дошки в пам'ять про загиблих випускників…

Про втрати завжди говорити важко і боляче. Але, коли із життя ідуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі. Сьогодні і Кошарищенська гімназія – не виняток. Відкриває пам’ятний знак, який знову і знову буде нагадувати нам про війну, про Героїв, що загинули, захищаючи незалежність нашої держави, про материнське та людське горе.

Зайцев Василь, народився у селі Великі Кошарища, в 1977 році,  навчався у стінах цього закладу. За мирного життя працював на різних підприємствах Коростишівського району. Одружився з Людмилою, мешканкою села Більківці, побудував будинок та виховував з дружиною троє дітей. Був дбайливим сім’янином, турботливим сином та батьком, коханим чоловіком, господарем у своєму обійсті. З перших днів війни став на захист Батьківщини. Загинув 27 січня 2023 року під час ведення бойових дій у районі міста Костянтинівка Донецької області.

Краснов Віктор, народився  у селі Кмитів, у 1991 році. Навчався у стінах цього закладу. Після 8 класу вступив до педліцею м. Житомира, оскільки був здібним та талановитим учнем. Працював на місцевих підприємствах. Згодом – за кордоном. Але з першого місяця повномасштабного вторгнення мобілізувався до лав ЗСУ. Загинув 5 грудня 2022 року в селі Антонівка Мар’їнського напрямку. Посмертно Віктора було нагороджено орденом «За мужність ІІІ ступеня».

Допоки ми живі, житиме пам'ять про наших Героїв. А очі з граніту меморіальної дошки щодня проводжатимуть поглядом учнів, нагадуючи кожному про ціну, якою дістається нам мирне життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь