A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Конкурс “Сприяння інтеграції ВПО та використанню інструментів місцевої демократії на рівні громад”

Дата: 04.04.2023 17:48
Кількість переглядів: 123

Програма «Демократія і належне врядування» в рамках проєкту «Європейське Відродження України: ініціатива громадянського суспільства для стійкості та відновлення» у співпраці з Європейським Союзом оголошує конкурс.

Повномасштабна війна росії проти України спричинила різке збільшення кількості внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО), які тікаючи від атак агресора, були змушені змінити місце свого постійного проживання. Із локалізацією боїв та звільненням окремих регіонів України, частина ВПО повернулася до місць свого постійного проживання. Втім, значна кількість осіб не має можливості зробити це через продовження гарячої фази війни або / та втрату власного житла. Тому, значна частина громадян залишилася для тривалого або постійного проживання у нових для себе територіальних громадах. Нова реальність вимагає активних кроків з боку органів публічної влади та допомоги з боку інститутів громадського суспільства для соціальної інтеграції ВПО до життя в нових громадах, підвищення рівня врахування їхньої позиції у процесі розробки та реалізації місцевих політик, зокрема, через використання інструментів місцевої демократії.

Крім того, зовнішня агресія спонукала різке підвищення рівня самоорганізації всередині українського суспільства, формування нових механізмів соціальної взаємодії на рівні територіальних громад. Тому, важливо не втратити цей суспільний потенціал стійкості та взаємодії і забезпечити підтримку нових та використання існуючих інструментів громадської участі на рівні громад.

Саме для напрацювання моделей соціальної інтеграції ВПО до життя в нових територіальних громадах, а також активного розвитку та використання інструментів місцевої демократії, і оголошується цей конкурс.

Мета конкурсу – сприяння інтеграції ВПО до життя у нових для них територіальних громадах, а також підтримка активного використання різноманітних форм самоорганізації та місцевої демократії у громадах для забезпечення їх стійкості та налагодження ефективної взаємодії.

Учасники конкурсу: До участі у конкурсі запрошуються громадські організації, громадські спілки, органи самоорганізації населення (ОСНи) та благодійні організації, які мають досвід практичної роботи із ВПО та / або інструментами місцевої демократії. Учасники конкурсу можуть бути зареєстровані у будь-якому регіоні України.

Детальніше: https://www.irf.ua/contest/konkurs-spryyannya-integracziyi-vpo-ta-vykorystannyu-instrumentiv-misczevoyi-demokratiyi-na-rivni-gromad/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь