A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 14.02.2023 13:41
Кількість переглядів: 220

Фото без опису

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 34-а річниця виведення військ з Афганістану.

Пам’ятна дата встановлена Указом Президента України в 2004 році і була приурочена до завершення виведення військ колишнього СРСР з території Афганістану 15 лютого 1989 року.

Афганська війна продовжувалася з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року… Вона залишила невиліковну рану у серцях тих, хто брав участь у бойових діях, хто втратив друзів, синів, батьків…Нічим не зміряти глибину людських трагедій, психологічних потрясінь, що спіткали людей, які пройшли такий складний життєвий шлях…

З кожним роком історія віддаляє нас від років Афганської війни, але час непідвладний викреслити з нашої пам’яті приклади мужності і вірності синів нашої Батьківщини, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської мужності та героїзму.

Куди б не закинула доля наших земляків, яким довелося брати участь у миротворчих операціях, вони завжди чесно й сумлінно виконували і виконують військовий обов’язок, за що заслуговують на шану та вдячність від нас усіх, за те, що примножили авторитет України як країни-миротворця.

Ми будемо пам`ятати подвиги учасників бойових дій, ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі…

Ніколи не думали, що війна прийде і в нашу країну… Славні воїни ЗСУ сьогодні героїчно виборюють перемогу для нашої України!

Слава Україні! Слава Героям, які обороняють наші землі, наш суверенітет  та незалежність!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь