A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Соціальна інфраструктура

Дата: 21.11.2022 16:40
Кількість переглядів: 249

Місцева влада створює усі сприятливі умови для формування оптимальної соціальної інфраструктури кожного населеного пункту громади, що відповідає потребам громадян як споживачів соціальних послуг.

  • Освіта

Система освіти включає 5 закладів загальної середньої освіти: опорний заклад  Глибочицький ліцей з філією «Березинська початкова школа», Левківський ліцей, Студеницький ліцей, Гадзинська гімназія, Кошарищенська гімназія, 6 закладів дошкільної освіти сіл Глибочиця, Гадзинка,  Кмитів, Студениця, Березина, Левків.

В різноманітних місцевих, обласних та Всеукраїнських конкурсах учні здобувають 1-3 місця, що свідчить про високий фаховий рівень навчання у загальноосвітніх школах. За рейтингом розвитку заклади освіти входять до числа успішних в Житомирській області.

Серед випускників загальноосвітніх шкіл майже 80% вступають до вищих навчальних закладів, коледжів  та технікумів, а 20% до професійних технічних училищ.

Близько 10% населення мають вищу освіту.

У селі Кмитів знаходиться комунальний навчальний заклад  «Кмитівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» Житомирської обласної ради.

  • Культура

Мережа культурних установ складається із 3 Будинків культури, 5 клубів та 8 бібліотек.

На території громади розміщені: комунальний заклад «Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Йосипа Дмитровича Буханчука» Житомирської обласної ради, музей історії сіл Глибочицької сільської ради, Центр української культури та етнографії «Оберіг студеної води» в селі Студениця.

На високому рівні проводяться різні культурно-масові заходи, підтримуються традиції зі святкування Дня кожного села.

В громаді створені належні умови для зайняття різними видами спорту. Є сучасний спортивний комплекс імені Міщенка,  стадіони в селах Глибочиця, Левків, Студениця та Гадзинка, спортивний майданчик у с. Великі Кошарища, спортивно-оздоровча база «Олімпієць» Житомирської обласної ради в с. Березина. На базі п’яти шкіл функціонують спортивні зали. У більшості населених пунктів створені дитячі ігрові майданчики. Головне місце у громаді займає розвиток футболу та настільного тенісу, пропагування здорового способу життя.

  • Охорона здоров’я 

          На території громади знаходяться такі заклади охорони здоров’я: три амбулаторії загальної практики сімейної медицини (село Левків, село Студениця, село Глибочиця), три фельдшерсько-акушерських пункти (село Калинівка, село Клітчин, село Березина), три фельдшерських пункти (село Кмитів, село Великі Кошарища, село Гадзинка) та два аптечних кіоски.

  • Соціальний захист населення

На території громади функціонує окрема юридична особа Служба у справах дітей та структурний підрозділ сільської ради – відділ соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь