A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ВІТАННЯ МІНІСТРА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ СЕРГІЯ ШКАРЛЕТА З НАГОДИ ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ!

Дата: 09.11.2022 10:21
Кількість переглядів: 159

Фото без опису

Вислів давньогрецького філософа Сократа «Заговори, щоб я тебе побачив» сьогодні є влучним пострілом перед російською навалою. Адже у воєнних умовах та жорстоких терористичних актах з боку рф українська мова стала ще й стратегічною зброєю, символом незламності та віри.

Вітаю кожного з Днем української писемності та мови! Мови, яка є однією з найбагатших мов світу.Свято, у яке ми вшановуємо українську мову, слово та літературу  як неоціненний скарб, що єднає українців, формуючи спільноту людей, готових відстоювати ідентичність і самобутність.

Уже 22 роки поспіль у цей день відбувається традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові – Всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Цього року радіодиктант, який розпочнеться об 11:00 за київським часом, об’єднає  українців у всьому світі навколо рідної мови.

У закладах освіти України відбудуться заняття, присвячені українській мові та літературі. Діти та молодь будуть вшановувати Преподобного Нестора Літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила та Мефодія; Івана Котляревського –  зачинателя  сучасної української літератури та Великого Кобзаря Тараса Шевченка –  основоположника нової української мови, твори якого були перекладені 147 мовами народів світу.

Українська мова століттями продовжує передаватися від покоління до покоління, протистоїть ворожій пропаганді та  захищає національні цінності.

Сьогодні ж ми разом напишемо диктант. Нині наша рідна мова – це потужний бренд! Розмовляти та думати українською, мовою сильної та незламної нації, – це модно і престижно!

Тримаймося!

Ми – сильні!

Ми – Україна!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь