A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ЯКІ ПРОФІЛАКТИЧНІ МЕДОГЛЯДИ МАЮТЬ ПРОЙТИ ДІТИ ТА ВЧИТЕЛІ ПЕРЕД ПОЧАТКОМ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ

Дата: 23.08.2022 11:07
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

Головна умова початку освітнього процесу – це безпека, проте важливо пам’ятати і про ще один вагомий чинник, який сприятиме продуктивному навчанню та ефективному засвоєнню знань, – здоров’я. Експерти Міністерства охорони здоров’я України підготували роз’яснення, як дітям та педагогам підготуватися до нового навчального року. 

Першокласники перед зарахуванням до школи повинні пройти комплексний медичний огляд, зокрема й у вузьких спеціалістів. Перед зарахуванням їхні батьки мають надати медичному працівнику школи дві довідки:

  • форма № 086–1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду»;
  • форма № 063/о «Карта профілактичних щеплень». 

Порядок проведення обов’язкових профілактичних щеплень та їхні оптимальні строки закріплені Національним календарем профілактичних щеплень

У навчальному закладі можуть додатково попросити надати довідку про вакцинацію дитини, якщо такі дані відсутні (наприклад, учень змінив школу). Якщо нещодавно дитині зробили щеплення, про це також потрібно повідомити, надавши школі оновлену довідку. 

Незалежно від того, яку форму навчання для дитини оберуть батьки, вони мають відповідати за проходження обов‘язкових щорічних профілактичних медоглядів. Це допоможе вчасно реагувати на можливі проблеми зі здоров’ям. 

Учителі мають проходити обов'язкові попередні (до прийняття на роботу) і періодичні медичні огляди.

Обов'язковий профілактичний медичний огляд передбачає:

  • загальне обстеження лікарями-спеціалістами (терапевт, дерматовенеролог, отоларинголог, стоматолог та інші (за потреби); 
  • лабораторне обстеження;
  • функціональне обстеження.

Працівники, які без поважних причин не пройшли у встановлений термін обов'язковий медичний огляд у повному обсязі, відсторонюються від роботи і можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь