A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Предмет закупівлі: Електрична енергія код за ДК 021:2015: «09310000-5: Електрична енергія»

Дата: 26.11.2021 10:03
Кількість переглядів: 282

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. №710 «Про ефективне використання коштів» (зі змінами) надається  обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, розміру очікуваної вартості предмета закупівлі

Предмет закупівлі:

Електрична енергія

код за ДК 021:2015: «09310000-5: Електрична енергія»

Обґрунтування доцільності закупівлі.

Необхідність проведення цієї закупівлі зумовлена потребою в забезпеченні навчальних закладів і установ Відділу освіти, культури, молоді та спорту Глибочицької сільської ради електричною енергією у 2022 році.

Обґрунтування обсягів закупівлі. Обсяги закупівлі визначено з урахуванням фактичних обсягів споживання електричної енергії з урахуванням можливості збільшення споживання електричної енергії.

Найменування товару

Кількість, кВт/ год

Електрична енергія (з урахуванням затвердженого у встановленому законодавством порядку тарифу на послуги з передачі електричної енергії)

220000

 

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі.

Умови постачання електричної енергії замовнику повинні відповідати наступним нормативно-правовим актам:

- Закон України «Про ринок електричної енергії»;

- Правила роздрібного ринку електричної енергії (затверджені постановою НКРЕКП від 14.03.2018 р. № 312);

- інші нормативно-правові акти, прийняті на виконання Закону України «Про ринок електричної енергії».

 

 

Відповідно до положень пункту 11.4.6 глави 11.4 розділу XI Кодексу систем розподілу, затвердженого постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 310, параметри якості електричної енергії в точках приєднання споживачів у нормальних умовах експлуатації мають відповідати параметрам, визначеним у ДСТУ EN 50160:2014 «Характеристики напруги електропостачання в електричних мережах загального призначення». Для забезпечення безперервного надання послуг з постачання електричної енергії споживачу постачальник зобов'язується здійснювати своєчасну закупівлю електричної енергії в обсягах, що за належних умов забезпечать задоволення попиту на споживання електричної енергії споживачем. Постачальник зобов’язується дотримуватись якості надання послуг електропостачальника та згідно вимог постанови НКРЕКП від 12.06.2018  № 375 «Про затвердження Порядку забезпечення стандартів якості електропостачання та надання компенсацій споживачам за їх недотримання». В тому числі постачальник зобов'язується забезпечити комерційну якість послуг, які надаються споживачу за договором про постачання електричної енергії споживачу, що передбачає вчасне та повне інформування споживача про умови постачання електричної енергії, ціни на електричну енергію та вартість послуг, що надаються, надання роз’яснень положень актів чинного законодавства, якими регулюються відносини Сторін, ведення точних та прозорих розрахунків із Споживачем, а також можливість вирішення спірних питань шляхом досудового врегулювання.

 

Обґрунтування розміру бюджетного призначення. Розмір бюджетного призначення розрахований на основі кількісних характеристик потреби в електричній енергії та актуальних цін за 1 кВт. з врахуванням тенденцій збільшення ринкової вартості електричної енергії у 2021 році.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі.

При визначенні очікуваної вартості предмета закупівлі уповноважена особа керується Примірною методикою визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, затвердженою Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України №275 від 18 лютого 2020 року.

Під час розрахунку очікуваної вартості застосовується такий метод як розрахунок очікуваної вартості товарів/послуг методом порівняння ринкових цін. Для отримання відповідної інформації уповноваженою особою здійснювався пошук та збір загальнодоступної інформації про ціну електричної енергії, зокрема: проаналізовано комерційні пропозиції від ТОВ «Житомирська обласна енергопостачальна компанія», ТОВ «Житомиргаз Збут», також проаналізовано пропозиції електропостачальників в Prozorro Market (ТОВ «Волиньелектрозбут» та ТОВ «ПРОМ ЕЛЕКТРО СЕРВІС»). Окрім того при формуванні очікуваної вартості електричної енергії враховано проєкт НКРЕКП про тариф «Укренерго» на передачу електричної енергії у 2022 році на рівні 352,38 грн./МВт-год (без ПДВ).    

 

Назва номенклатурної позиції

 Ціна за одиницю товару (за 1 кВт/год), в грн. з ПДВ (з врахуванням нового тарифу на передачу електричної енергії)

 

 

Електрична енергія

ТОВ «ЖОЕК»

ТОВ «Житомиргаз Збут»

ТОВ «Волиньелектрозбут»

ТОВ «ПРОМ ЕЛЕКТРО СЕРВІС»

4,862856

5,05014

5,23014

5,47014

 

Середня ціна вищезазначених пропозицій за 1 кВт/год складає 5,153319 грн. з ПДВ.

Також уповноваженою особою взято до уваги тенденцію росту закупівельних цін на ринку електричної енергії наприкінці 2021 року та враховано відсоток зростання середньозваженої ціни в Об’єднаній енергетичній системі України (далі - ОЕС України) з офіційного веб-сайту  ДП «Оператор ринку» за посиланням https://www.oree.com.ua/index.php/indexes станом на 22.11.2021 року по відношенню до 21.11.2021 року, що складає 8,19%. З врахуванням даного відсотка очікувана вартість за 1 кВт/год складає 5,57 грн.

Враховуючи заплановані обсяги споживання електричної енергії на 2022 рік в обсязі 220000 кВт, то очікувана вартість закупівлі по предмету закупівлі «Електрична енергія» складає 1225400,00 грн. ( один мільйон двісті двадцять п’ять тисяч чотириста грн. 00 коп.) з ПДВ.

 

Ідентифікатор закупівлі: IDUA-2021-11-23-016207-a


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь