Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

9 листопада українці відзначили День української писемності та мови.

Дата: 10.11.2021 15:38
Кількість переглядів: 323

Фото без описуТрадиційно на честь цього свята в України пишуть РАДІОДИКТАНТ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ. Головною метою проведення - є спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури української мови. Уперше в Україні радіодиктант відбувся 24 травня 2000 року, присвятили його тоді дню Кирила і Мефодія. Акцію, присвячену державній мові, започаткувало Українське радіо. Лише згодом, 9 листопада, День української писемності та мови стає офіційною датою для проведення радіодиктанту.

 Всі заклади освіти Глибочицької територіальної громади долучилися до написання 21-го Всеукраїнського радіодиктанту. Одна з беззаперечних переваг такого диктанту — відсутність оцінки й аналіз виконаного. Це максимально корисний досвід, адже саме мовлення — усне і письмове — є візитівкою людини.

Крім цього в закладах проводилися різноманітні тематичні заходи з метою популяризації та згуртування навколо рідної мови. Учителі та учні Гадзинської гімназії взяли участь у челенджі "Мова солов'їна, наша рідна!", ініційованим Департаментом культури, молоді та спорту Житомирської обласної адміністрації!

В закладах освіти стартував перший  етап ХХІІ Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь