A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

26 квітня - День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 08:58
Кількість переглядів: 784

Весна в розмаї. Двадцять шосте квітня.
Тривожна ніч. Здригнулася земля.
Невинно  вишні  чарували цвітом,
А вибух все навколо спопеляв.

                                           Марія Яновська


 
    Серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами 
рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Драматизм чорнобильської катастрофи не піддається ніякому виміру. 

Трагедія і подвиг Чорнобиля дали нам багато уроків: це урок недбалості й безвідповідальності, це урок милосердя та професійної чесності, це урок людського героїзму та відваги.

    У кожного часу свої герої. Земляки-ліквідатори, які в ті страшні хвилини опинилися на місцях, позначених смертю і болем. Вони не озиралися, не ховалися за  інших. У самому пеклі аварії вони виконали свій обов’язок, вижили і зараз разом з нами, а саме:

    жителі села Глибочиця Марчук  Василь  Іванович, Харченко  Василь  Павлович, Шанін  Василь  Михайлович, Бортник  Олександр  Миколайович, Гаркавенко Михайло  Вікторович, Гончаренко  Микола  Степанович, Грибан  Микола  Васильович, Іванов  Василь  Васильович, Казмирчук  Іван  Федорович, Кравчук  Анатолій  Євгенович, Поліщук  Олександр  Борисович, Стецюк  Віктор  Степанович, Татуревич  Юрій  Валентинович, Федорець Євген  Дмитрович;

   жителі села Березина Герасимчук  Василь  Васильович, Давидчук  Сергій  Григорович, Дехтярук  Юрій  Михайлович, Батюта  Микола  Миколайович, Кондратюк  Юрій  Олександрович, Кулаківська  Надія  Дмитрівна, Хомчук  Валентин  Іванович, Юзвячик Броніслав Валентинович;

    житель села Малі Кошарища Сергеєв  Борис  Миронович;

    житель села Кмитів Кучеренко  Володимир  Анатолійович;

   жителі села Студениця Левченко  Григорій  Миколайович, Міхненко  Дмитро  Петрович, Солодун  Володимир Іванович;

    житель села Руденька Брагін  Вячеслав  Володимирович;

   жителі села Левків Орел  Павло  Миколайович, Пилипенко  Микола  Іванович, Булавко  Борис  Антонович, Борецький  Петро  Едуардович, Борисюк  Микола  Андрійович, Іщенко  Анатолій  Миколайович, Лукашевич Василь  Аркадійович, Миколайчук  Микола  Тофільович, Осіпчук  Петро  Борисович, Пилипчук  Дмитро  Якович, Савенко  Іван  Остапович, Степанчук  Петро  Борисович, Харбатович  Володимир  Вячеславович, Юхимець  Олександр  Іванович;

   жителі села Клітчин Давидчук  Володимир  Павлович, Першко  Петро  Олександрович;

   житель села Калинівка Палійчук  Сергій  Остапович.

      Ми ніколи не забудемо тих, кого не можна забути. У краєзнавчому  музеї, який розташований у Глибочицькому ліцеї, є альбом, в якому зібрані світлини наших ліквідаторів. І тих, хто поруч з нами, і тих, хто вже відійшов у вічність.

        Відтоді минуло вже 35 роки.... Доля нашої днини після Чорнобильської катастрофи сумна і нелегка, але все дається в порівнянні. Щастя нашої днини в тому, що ми живемо, а ті, що могли ніколи не народитися після 1986 року, народились, живуть і вчаться творити прекрасне.

    Шановні ліквідатори! Дякуємо Вам за те, що врятували майбутнє покоління. Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть запорукою Вашого процвітання. Миру, злагоди, шани, любові та достатку у Вашому домі! 


 

 
Сергій СОКАЛЬСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь