A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Соціальний захист дітей Глибочицької територіальної громади

Дата: 23.04.2021 10:17
Кількість переглядів: 506

Забезпечення та захист прав дітей є пріоритетним завданням державної політики України. Виконавчі органи територіальних громад відповідно до вимог чинного законодавства здійснюють діяльність щодо забезпечення якісного соціального захисту дітей. Так, з метою забезпечення повноважень у сфері захисту прав дітей, на виконання чинного законодавства рішенням  тринадцятої сесії сьомого скликання Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області від 29.11.2018 №68 (зі змінами) створено службу у справах дітей Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області як окрему юридичну особу.

Для завершення реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, що базується на засадах децентралізації влади, зміни статусу місцевих державних адміністрацій з органів загальної компетенції на контрольно-наглядові, та врегулювання питання адміністративно-територіального устрою, у 2021 році службами у справах дітей Коростишівської та Житомирської райдержадміністрацій було здійснено передачу повноважень щодо обліків дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, потенційних опікунів / піклувальників та нерухомого майна дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування до служби у справах дітей Глибочицької сільської ради.

У зв’язку з цим службою у справах дітей ведеться робота по впровадженню та забезпеченню функціонування Єдиної інформаційно-аналітична система «Діти», яка має здійснює функції по накопиченню, зберіганню, обліку, пошуку та використанню даних про дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, кандидатів в усиновлювачі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі та усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.

Так, 21.04.2021 року заступником начальника відділу профілактики соціального сирітства та фінансово-господарського забезпечення служби у справах дітей облдержадміністрації Добровінською А.Л. та головним спеціалістом цього відділу Шульгою Т.А. з метою удосконалення роботи у громаді щодо соціального захисту дітей, запобігання  безпритульності та бездоглядності дітей, профілактики правопорушень, негативних проявів у дитячому середовищі надання було здійснено перевірку роботи Служби у справах дітей Глибочицької сільської ради, надано методичну допомогу в частині організації обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, соціального захисту дітей зазначеної категорії та з інших питань профілактичної роботи. Встановлено, що у Глибочицькій сільській раді на належному рівні здійснюється забезпечення соціального захисту дітей громади.

 

Начальник служби у справах дітей

Глибочицької сільської ради

Житомирського району Житомирської області

Мирна І.О.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь