A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Новини зі сайту Міністерства освіти і науки

Дата: 11.06.2020 11:18
Кількість переглядів: 487

Міністерство  освіти і науки розпочинає серію публічних консультацій щодо  впровадження нового Державного стандарту для базової середньої освіти.  

https://mon.gov.ua/ua/events/2-chervnya-mon-rozpochinaye-seriyu-publichnih-konsultacij-iz-vprovadzhennya-novogo-derzhavnogo-standartu-dlya-bazovoyi-serednoyi-osviti-persha-konsultaciya-vidbudetsya-u-kiyevi

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проект Професійного стандарту за професією «Практичний психолог».  Професійним стандартом встановлюються єдині вимоги до практичних психологів закладів та установ освіти.

https://mon.gov.ua/ua/news/ministerstvo-osviti-i-nauki-proponuye-dlya-gromadskogo-obgovorennya-proekt-profesijnogo-standartu-za-profesiyeyu-praktichnij-psiholog

Міністерство освіти і науки затвердило Примірний перелік питань для перевірки знання законодавства у сфері загальної середньої освіти, який використовуватиметься для підготовки конкурсу на посаду керівника школи. Відповідний наказ та роз’яснення щодо його застосування оприлюднено на сайті МОН. 

https://mon.gov.ua/ua/news/mon-zatverdilo-primirnij-perelik-pitan-dlya-perevirki-znan-zakonodavstva-kandidatami-u-direktori-shkil

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

З 1 червня заклади позашкільної освіти можуть відновити роботу в регіонах, де буде запроваджено послаблення протиепідеміологічних заходів. У закладах позашкільної освіти буде дозволено проводити заняття у групах до 10 осіб та заборонено масові заходи. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки, який був розісланий сьогодні, 29 травня 2020 року.

Розпочати роботу зможуть заклади позашкільної освіти тільки тих регіонів, де місцева влада ухвалить рішення про послаблення карантину. Рішення про відкриття конкретного закладу приймає його засновник або власник. 

Відкриті заклади позашкільної освіти мають забезпечувати дотримання санітарних та протиепідеміологічних заходів, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я України. У закладах позашкільної освіти мають встановити такий графік роботи, щоби уникати скупчень дітей. 

Для організації безпечного освітнього процесу в закладах позашкільної освіти МОН рекомендує:

  • забезпечити дотримання соціальної дистанції щонайменше 1,5 м під час групових занять;
  • за можливості проводити заняття на свіжому повітрі;
  • дотримуватись маскового режиму, провітрювати приміщення, забезпечити дезінфекцію поверхонь та виконувати інші протиепідеміологічні заходи.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Міністерство освіти і науки спільно з Групою Нафтогаз, ЮНІСЕФ Україна та Посольством Швейцарії в Україні забезпечать пункти проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ необхідними засобами захисту: медичними масками, безконтактними термометрами, дезінфікуючими засобами та захистом для медиків. 

“Зберегти здоров’я учнів, студентів та педагогів – наш ключовий пріоритет. Завдяки єдиному механізму координації гуманітарної допомоги Офісу Віцепрем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції України нам вдалося залучити партнерів і створити безпечні та комфортні умови для проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ. Уже з наступного тижня розпочнеться доставка засобів захисту в регіони”, – зазначила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій. 

Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування будуть забезпечені:

  • медичними масками для учасників, інструкторів та медиків,
  • безконтактними термометрами (пірометрами),
  • дезінфікуючими засобами для рук,
  • дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь,
  • ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

ЮНІСЕФ Україна залучає до забезпечення засобами захисту та доставки компанії Unilever та Нова Пошта, а також розмістить в кожному пункті тестування інформаційні матеріали та рекомендації щодо дотримання правил гігієни.

Всього потребу забезпечено для 1714 пунктів проведення ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ. У 2020 році у основній сесії ЗНО візьмуть участь 379 493 особи, ЄВІ/ЄФВВ складатимуть близько 90 000 осіб. Під час тестування та іспитів буде залучено 242 650 працівників та 11 630 медиків.

З 9 червня розпочнеться доставка засобів захисту до обласних державних адміністрацій, а звідти – до пунктів проведення тестування та іспитів. До 25 червня – дня проведення першого ЗНО – засоби захисту будуть у місцях проведення ЗНО, ЄВІ та ЄФВВ. 

Нагадуємо, перед початком тестування та іспитів в учасників та залучених осіб вимірюватимуть температуру та оцінюватимуть наявність респіраторних хвороб. До ЗНО, ЄВІ, ЄФВВ допускатимуть осіб з температурою нижче 37,2 С, без ознак респіраторних хвороб та у захисних масках.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь