A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Звернення голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка до жителів області напередодні поминальних днів. ВІДЕО

Дата: 23.04.2020 16:55
Кількість переглядів: 629

Шановні жителі Житомирщини!

Я дякую ще раз за те, що на Великодні свята лишилися вдома та долучилися до богослужіння в режимі  онлайн.

Ви щодня слідкуєте за інформацією щодо захворюваності на коронавірус в Житомирській області. І на превеликий жаль вона невтішна. Хотілося б мати набагато менші цифри захворюваності. Науковці очікують нові піки спалаху орієнтовно на кінець квітня – початок травня. Щоб цього не сталось, ми маємо свідомо поводитися у поминальні дні.

Провідна неділя в Україні традиційно починається на дев’ятий день після Великодня. Вшанувати на кладовищах пам’ять покійних родичів у цьому році стає проблематично. Проводи нині на паузі. Все тому, що поминальний тиждень також  припадає на період дії обмежувальних заходів через коронавірус.

Розуміючи небезпеку та за погодженням з релігійними організаціями, ми вживаємо наступних заходів – закриття територій цвинтарів та припинення руху будь-якого транспорту до кладовищ.

Зазначені заходи є цілком обгрунтованими відповідно до практики, застосованої іншими європейськими державами в рамках боротьби з коронавірусом, та є навіть суттєво м’якшими, аніж ті, до яких вдаються в цих країнах, повністю заборонивши релігійну діяльність на час пандемії. Дев’ятий день після Великдня не є єдиним днем у році, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд. Цього року будуть ще дві такі спеціальні нагоди (6 червня та 7 листопада), не кажучи вже про цілком відповідну до церковної традиції можливість поминання померлих в дома під час молитви.

Дякую за свідомий підхід та порозуміння. Нехай Господь береже у Вашому домі злагоду, а в душі спокій.

Будемо сильними та свідомими!

 

Віталій БУНЕЧКО

Голова Житомирської облдержадміністрації

http://oda.zht.gov.ua/news/zvernennya-golovy-zhytomyrskoyi-oda-vitaliya-bunechka-do-zhyteliv-oblasti-naperedodni-pomynalnyh-dniv-video/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь