A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Глибочицька сільська рада вживає необхідні заходи, щоб запобігти занесенню, поширенню корона вірусу на території громади

Дата: 21.04.2020 11:23
Кількість переглядів: 799

Фото без опису

421 житель громади, які знаходяться під особливою увагою держави, отримали продуктові набори та засоби захисту, вироби медичного призначення, дезінфікуючі засоби.

Глибочицька сільська рада вживає необхідні заходи, щоб запобігти занесенню, поширенню корона вірусу на території громади, зберегти життя та здоров’я її мешканців, підтримати їх у цих складних умовах. Час висуває перед нами як і перед усім світом серйозне випробування – епідемія гострого респіраторного захворювання COVID-19.

За ініціативою Глибочицького сільського голови Сергія Сокальського та за підтримки депутатів сільської ради 10 квітня 2020 року було прийнято Програму з запобігання занесенню, поширенню на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомARS-CoV-2 та соціального захисту громадян в цих умовах на 2020-2021 роки, яка забезпечує виконання вимог Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», зі змінами, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13 березня 2020 року № 663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID-19». Цією Програмою передбачена допомога у вигляді засобів захисту, виробів медичного призначення, дизінфікуючих засобів, продуктових наборів мешканцям громади, що потребують особливої уваги та підтримки у цій складній ситуації.

Відповідно до чинного законодавства органи державної влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані потурбуватися про ряд категорій громадян, які знаходяться під особливою увагою держави, до них відносяться: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, особи похилого віку, яким у 2020 році виповнюється 80 років і старші за віком, діти та сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах та знаходяться на обліку відповідних служб. З цією метою, розуміючи складність епідеміологічної ситуації та всю відповідальність органу місцевої влади, Глибочицький сільський голова Сергій Сокальський з працівниками виконавчого комітету сільської ради у вкрай стислі терміни організував та забезпечив закупівлю засобів захисту, виробів медичного призначення, дизінфікуючих засобів, продуктів харчування для 421 особи цих категорій. До складу наборів для підтримки громадян увійшли засоби для дизінфекції рук, комплект захисних масок, друковані матеріали з рекомендаціями щодо профілактики інфікування та поширення коронавірусу COVID-19, продовольчі товари (олія, рис, гречка, крупа ячна, борошно, макарони, цукор, чай, печиво).

17 квітня 2020 року Глибочицьким сільським головою із залученням працівників та членів виконавчого комітету, комунальних установ сільської ради було здійснено розвезення засобів для дизінфекції рук, захисних масок, друковані матеріали, продуктових наборів по домівках цих громадян.

Сільський голова особисто відвідав ветерана Другої світової війни Прищепу Володимира Антоновича, який мешкає у с. Глибочиця. Також Сергій Сокальський відвідав Лоєнко М.А., жінку поважного віку та дитину-сироту Бахуринського Я.О. у с. Студениця; дитину-сироту Петренко С.О., дитину, позбавлену батьківського піклування, Прокопенко Л.В., Нацевич В.К. – жінку поважного віку у с. Кмитів; дитину з інвалідністю Луференко К. А., дитину-сироту Камлюк М. В. та двох жінок похилого віку Самійлик Г. В. та Вотякову Н. Г. у с. Великі Кошарища; Мартинюк М. М. та Кулика О. Г. – поважних мешканців с. Гадзинка; неповнолітніх Слюту Д. В. та Слюту Є В., як дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, у с. Вигода; Пилипчук К. І. та Миненко А. Г. жінок літнього віку с. Березина; у с. Глибочиці дітей-сиріт Трохимчук С. В., Трохимчук О. О., Трохимчук А. В. та дитину, яка залишилася без батьківського піклування Максимчук Т. О., п’ятьох неповнолітніх дітей родини Шаврицьких, які перебувають на обліку у службі, жінку поважного віку Каракоць О. П.

Громадянам було ще раз наголошено на необхідності дотримуватися необхідних заходів щодо уникнення інфікування та поширення корона вірусу, бути відповідальними за особисте здоров’я і своїх близьких, залишатися вдома!

(Мирна І.О., начальник служби у справах дітей, сімейної та соціальної політики Глибочицької сільської ради).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь