A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

28-07 Про затвердження Програми з запобігання занесенню, поширенню на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом ARS-CoV-2 та соціального захисту громадян в цих умовах на 2020-2021

Дата: 09.04.2020 18:14
Кількість переглядів: 1081

ЖИТОМИРСЬКА  ОБЛАСТЬ
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОН
ГЛИБОЧИЦЬКА СІЛЬСЬКА РАДА
ПРОЕКТ РІШЕННЯ
(двадцять восьма сесія сьомого скликання)
від 10  квітня  2020  року

 

Про затвердження Програми

з запобігання занесенню,

поширенню на території

Глибочицької сільської

ради гострої респіраторної

хвороби COVID-19,

спричиненої коронавірусом

ARS-CoV-2 та соціального захисту

громадян в цих умовах на 2020-2021 роки

 

 

Заслухавши інформацію сільського голови С.В. Сокальського відповідно до статей 29, 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», статей 13, 14 Основ законодавства України про охорону здоров’я, статті 91 Бюджетного кодексу України, статті 14 Закону України «Про соціальні послуги керуючись статтями 26, 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», у зв’язку із загрозою занесення і поширення на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомARS-CoV-2 сільська рада:

В И Р І Ш И Л А:

 

1. Затвердити сільську Програму з запобігання занесенню, поширенню на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом ARS-CoV-2 та соціального захисту громадян в цих умовах на 2020-2021 роки, (далі - Програма), що додається.

 

2. Виконавчому комітету сільської ради забезпечити організацію та виконання заходів Програми.

 

3. Фінансово-економічному відділу (Гоша О. П.) здійснити фінансування Програми в межах коштів, затверджених бюджетом сільської ради та за рахунок інших джерел, не заборонених чинним законодавством України.

 

4. Доручити сільському голові з метою виконання чинного законодавства України вживати необхідні заходи (приймати відповідні розпорядження, дозволи, погодження тощо) для оперативного здійснення комплексу невідкладних заходів для попередження занесенню, поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом ARS-CoV-2 та соціального захисту громадян в цих умовах.

 

5. Доручити сільському голові відповідним розпорядженням визначити відповідальних осіб за виконанням заходів передбачених додатком №1 вказаної Програми.

 

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію Глибочицької сільської ради з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжмуніципального співробітництва.

 

 

 

Сільський голова                                                               С.В. Сокальський

 

Додаток

ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням 28 сесії 7 скликання

Глибочицької сільської ради

від 10 квітня 2020 №_____

ПРОГРАМА

з запобігання занесенню, поширенню на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19,спричиненої коронавірусомARS-CoV-2 та соціального захисту громадян в цих умовах на 2020-2021 роки

 

Обґрунтування необхідності прийняття Програми

Програму розроблено у зв’язку із загрозою занесення і поширення на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19,спричиненої коронавірусомARS-CoV-2, на виконання статей 29, 30 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», із змінами, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 13 березня 2020 року № 663 «Про оптимізацію заходів щодо недопущення занесення і поширення на території України випадків COVID-19»,

Одними із основних завдань є недопущення на територію Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом ARS-CoV-2 та забезпечення населення, працівників установ та закладів розташованих на території сільської ради засобами індивідуального захисту (ЗІЗ) та здійснення соціального захисту громадян в цих умовах.

 

Мета Програми і шляхи її досягнення

Недопущення занесення і поширення на території Глибочицької сільської ради випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом, та надання своєчасної допомоги населенню, установам та закладам розташованим на території сільської ради.

Програма реалізовуватиметься шляхом виконання таких завдань:

забезпечення населення, працівників установ та закладів розташованих на території сільської ради засобами індивідуального захисту (ЗІЗ);

інформування населення щодо профілактики та недопущення COVID-19 на територію Глибочицької сільської ради;

реалізація політики у сфері соціального захисту населення в цих умовах.

Заходи щодо виконання Програми (додаток 1) та Порядок реалізації заходів зазначених у пункті 3 додатку 1 Програми на 2019-2021 роки (додаток 2).

 

 

Очікувані результати Програми

Попередження занесення та поширення на території Глибочицької сільської ради гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-19. вирішення проблеми громадян пільгових категорій, що потребують особливої уваги та соціальної підтримки у ситуації здійснення заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом ARS-CoV-2.

 

Секретар сільської ради                                                            Оксана КОНОНЮК

 

Додаток 1 до Програми

Заходи щодо виконання Програми

на 2020-2021 роки

Заходи

Виконавці

Сума фінансування тис. грн

2020 рік

 

2021 рік

 

1. Закупівля для жителів громади, установ та закладів розташованих на території сільської ради засобів індивідуального захисту (ЗІЗ):

- захисних окулярів;

- ізоляційних халатів;

- захисних фартухів;

- рукавичок захисних (нітрилових, вінілових,  латексних, кольчужних, кевларових та ін.);

- масок медичних;

- захисних масок, напівмасок;

- захисних щитків (екранів) для лиця;

- костюмів (комбінезонів) захисних;

- респіраторів різних класів захисту (FFP2, FFP3 та ін.);

- бахіл;

- шапочок медичних;

- розхідних господарських матеріалів;

- засобів захисту посуду, продуктів харчування; - дезінфікуючих засобів;

- хлорвмісних засобів;

- спиртовмісних засобів;

- засобів для обробки рук;

- приладів бактерицидної дії;

- мотооприскувачів;

- ємностей для дизенфікуючих засобів (з розпилювачем, з дозатором).

Виконком Глибочицької сільської ради

400, 0

150, 0

2. Інформування населення щодо профілактики та недопущення COVID-19 на територію Глибочицької сільської ради:

- друк та розповсюдження тематичних інформаційних листівок в різних локаціях сіл (продуктові магазини, супермаркети, автозаправні станції, аптека)

Виконком Глибочицької сільської ради

15,0

10,0

3. Закупівля продуктових наборів для громадян, що проживають на території Глибочицької сільської ради та потребують особливої уваги та підтримки у ситуації здійснення заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомARS-CoV-2

Виконком Глибочицької

сільської ради

150, 0

 

 

 

30, 0

Всього за Програмою

 

 

 

Обсяг вказаних видатків є орієнтовним і визначається рішеннями Глибочицької сільської ради, про внесення змін до показників на відповідний бюджетний рік даної сільської ради.

 

Додаток 2 до Програми

 

Порядок реалізації заходів зазначених у пункті 3 додатку 1

Програми на 2020-2021 роки

 

І. Загальні положення

Це Положення визначає умови та порядок реалізації заходів зазначених у пункті 3 додатку 1 Програми на 2020-2021 роки направлених на соціальний захист громадян, що проживають на території Глибочицької сільської ради та потребують особливої уваги та підтримки у ситуації здійснення заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,спричиненої коронавірусомARS-CoV-2.

 

ІІ. Категорії громадян, що потребують особливої уваги та підтримки у ситуації здійснення заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19,спричиненої коронавірусомARS-CoV-2 та мають право на отримання продуктових наборів:

- Діти та особи з інвалідністю;

- Діти та особи з онкологічними захворюваннями;

- Особи з інвалідністю внаслідок війни;

- Учасники бойових дій;

- Учасники війни;

- Ветерани війни;

- Вдови, сім’ї загиблих воїнів, померлих ветеранів війни;

- Ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС;

- Постраждалі внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;

- Особи які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф;

- Діти війни;

- Ветерани праці;

- Особи з інвалідністю;

- Громадяни похилого віку;

- Багатодітні сім’ї;

- Малозабезпечені сім’ї;

- Одинокі матері, батьки;

- Матері-героїні;

- Учасники Революції Гідності;

- Учасники АТО/ООС;

- Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування;

- Особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;

- Сім’ї члени яких загинули (пропали безвісти) під час проведення АТО/ООС, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час проведення АТО/ООС, здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного під час участі в АТО/ООС, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях);

- Сім’ї, члени яких загинули від нещасного випадку на виробництві, або під час виконання службових обов’язків, у тому числі сім’ї журналістів, які загинули під час виконання службових обов’язків;

- Сім’ї, які втратили дохід у зв’язку із ситуації здійснення заходів щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом ARS-CoV-2;

- Сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах.

 

ІІІ. Перелік документів, які надають громадяни до Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області для отримання продуктових наборів:

- копія паспорта (чи документа, що засвідчує особу);

- копія реєстраційного номеру облікової картки фізичної особи платника податків заявника. Для громадян, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки – копію про особливу відмітку в паспорті;

- довідку про склад сім'ї (строк дії довідки 6 місяців);

- акт обстеження матеріально-побутових умов.

 

ІІ. Порядок реалізації заходів

2.1. Для надання продуктових наборів особам пільгових категорій зазначених у пункті 3 додатку 1 Програми на 2020-2021 роки служба у справах дітей сімейної та соціальної політики Глибочицької сільської ради Житомирського району Житомирської області надає подання голові сільської ради зі списками таких осіб для проведення фінансування на придбання цих продуктових наборів.

2.2 Проведення фінансування зазначених заходів здійснює відділ бухгалтерського обліку Глибочицької сільської ради

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь