A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ ЗАХОДІВ ЩОДО ЗАПОБІГАННЯ КОРУПЦІЇ В АПАРАТІ ТА ОКРЕМИХ СТРУКТУРНИХ ПІДРОЗДІЛАХ (БЕЗ СТАТУСУ ЮРИДИЧНОЇ ОСОБИ) ГЛИБОЧИЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ НА 2019 РІК

Дата: 03.02.2020 10:45
Кількість переглядів: 807

 

На виконання антикорупційного законодавства України в апараті та окремих структурних підрозділах (без статусу юридичної особи) Глибочицької сільської ради затверджено план заходів щодо запобігання корупції на 2019 рік.

У межах компетенції вживалися заходи, спрямовані на виконання положень Закону України «Про запобігання корупції», Постанови Кабінету Міністрів України від 04 березня 2013 року № 706 «Питання запобігання та виявлення корупції» та інших нормативно-правових актів антикорупційного законодавства.

Відповідно до плану заходів щодо запобігання корупції серед посадових осіб апарату та окремих структурних підрозділів (без статусу юридичної особи) Глибочицької сільської ради на 2019 рік проводились дії, спрямовані на дотримання посадовими особами органу місцевого самоврядування норм та вимог антикорупційного законодавства.

За звітний період керівництвом апарату сільської ради та уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції фактів конфлікту інтересів та корупційних ризиків у діяльності працівників апарату та окремих структурних підрозділів (без статусу юридичної особи) ради не виявлено.

З метою недопущення (запобігання) виникнення корупційних ризиків з боку начальників відділів здійснювався систематичний, всебічний, об’єктивний контроль шляхом перевірки роботи підлеглих їм працівників.

Також з метою запобігання виникнення цього ризику керівникам відділів на апаратних нарадах наголошувалось на необхідності безумовного дотримання вимог антикорупційного законодавства при виконанні посадових обов’язків та надавалась практична допомога в реалізації поставлених завдань.

У звітному періоді забезпечено:
- якісний добір і розстановку кадрів на засадах неупередженого конкурсного відбору, їх об’єктивну атестацію, щорічну оцінку виконання посадовими особами сільської ради покладених на них обов’язків і завдань;
- попередження осіб, які претендують на зайняття посад в апараті та окремих структурних підрозділах (без статусу юридичної особи) сільської ради про спеціальні обмеження, встановлені Законами України «Про службу в органах місцевого самоврядування» та «Про запобігання корупції»;
- попередження осіб, які звільняються або іншим чином припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій місцевого самоврядування, про встановлені обмеження;
- проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад в апараті та окремих структурних підрозділах (без статусу юридичної особи) сільської ради.

З метою недопущення (запобігання) виникнення корупційних ризиків здійснювався моніторинг цінових пропозицій при реалізації публічних закупівель, проводилось підвищення знань працівників з антикорупційного та бюджетного законодавства України.

З метою виявлення причин, що призводять чи зможуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в апараті та окремих структурних підрозділах (без статусу юридичної особи) сільської ради брала участь у проведенні експертизи проектів нормативно-правових актів, організаційно-розпорядчих документів, що видаються керівництвом сільської ради.

Працівники відділу юридичної, кадрової та організаційної роботи, а також уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції постійно ознайомлювали та надавали роз’яснення норм чинного антикорупційного законодавства керівництву та посадовим особам апарату та окремих структурних підрозділів (без статусу юридичної особи) сільської ради.

Працівниками відділу юридичної, кадрової та організаційної роботи, а також уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у 2019 році було вжито організаційних та практичних заходів по виконанню статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» щодо своєчасного подання декларацій посадовими особами апарату та окремих структурних підрозділів (без статусу юридичної особи) сільської ради, в тому числі і тими особами, які припинили виконання функції місцевого самоврядування. Фактів не подання вказаними посадовими особами сільської ради електронних декларацій, в строк до 1 квітня 2019 року не виявлено.

На офіційному веб - сайті Глибочицької сільської ради у розділі «Запобігання проявам корупції» оприлюднена інформація щодо запобігання корупції, в тому числі сайт поповнювався антикорупційними матеріалами.

Забезпечено функціонування механізмів зворотного зв’язку із громадськістю щодо повідомлень про факти корупційних правопорушень шляхом функціонування існуючої постійно діючої електронної поштової адреси для повідомлень: 406015otg@ukr.net.

Уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції у жовтні місяці 2019 року підвищено кваліфікацію за програмою тематичного короткострокового семінару «Юридичне забезпечення діяльності органу місцевого самоврядування» у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради.

За 2019 рік посадові особи апарату та окремих структурних підрозділів (без статусу юридичної особи) сільської ради до відповідальності за здійснення корупційних правопорушень не притягувались, повідомлення про порушення вимог антикорупційного законодавства працівниками ради на адресу сільської ради не надходили.

Керівництвом та начальниками відділів апарату (без статусу юридичної особи) ради надавалась суб’єктам звернення до апарату сільської ради своєчасно, достовірна та в повному обсязі інформація, яка підлягає наданню відповідно до пожень Законів України «Про інформацію», «Про доступ до публічної інформації» та «Про звернення громадян».

Протягом 2019 року діяльність апарату та окремих структурних підрозділів (без статусу юридичної особи) Глибочицької сільської ради була спрямована на ефективну та безумовну реалізацію норм Закону України «Про запобігання корупції» та пов’язаних із цим Законом підзаконних нормативно-правових актів.


 

 

Уповноважена особа з питань
запобігання та виявлення корупції
в апараті та окремих структурних

підрозділах (без статусу юридичної особи)

Глибочицької сільської ради                                                І.Р.Слідзевський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь