A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Відкриття виставки міжнародного АРТ-проєкту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М. Коцюбинський і С. Параджанов» у музеї Коцюбинського

Дата: 11.01.2020 11:27
Кількість переглядів: 560

Фото без опису                9 січня відомому кінорежисерові Сергію Параджанову виповнилося би 96 років. Саме цього дня в Чернігівському літературно-меморіальному музеї-заповіднику М.М. Коцюбинського відбулося відкриття міжнародного АРТ-проекту «Лицарі українського романтичного світосприйняття М. Коцюбинський і С. Параджанов.

           На виставці представлені артефакти, особисті речі Сергія Параджанова та його родини. Експонати взяті з приватних архівів митців та найближчого оточення кінорежисера. Всього близько 300 експонатів, 25 із яких – раритетні.

         «Якщо ви вмієте фіксувати, вмієте спостерігати і, знайшовши істину, ви можете її філософськи узагальнити, це і є режисура», – говорив Сергій Параджанов. У його творах – істина життя, що житиме вічно, проростаючи в інших видах мистецтва, не тільки в кіно.

       Відкриття проекту відбулося за підтримки Чернігівської облдержадміністрації, Вірменського товариства культурних зв’язків «АОКС-Україна» та ін.

      У день відкриття до музею завітали заступник голови облдержадміністрації Андрій Подорван та директор департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації Олександр Левочко, аби привітати учасників та гостей виставки з її відкриттям. Куратор проекту Олена Оганесян зорганізувала засідання кіноклубу Parajanov-ART, на якому всі переглянули документальний фільм Романа Балаяна «Ніч в музеї Параджанова».

     Порадували своїми виступами гості із  Тбілісі, Токіо, України, Вірменії, США.

    Участь освітян у міжнародному проєкті «Моя Батьківщина – очима дітей етносів України» стало ознакою сучасності. Це добре розуміє Гончаренко Марiя Петрiвна, вчитель вищої категорiї, вчитель росiйської мови та зарубiжної лiтератури, заступник директора з навчально-виховної роботи КЗ "Студеницький лiцей" Глибочицької сiльської ради Житомирського району. Марія Петрівна - керівник здобувача освіти - переможця Всеукраїнського історико-літературного конкурсу "Моя Батьківщина. 1030-річчю Хрещення Київської Русі присвячується" 2018 рік та Всеукраїнського історико-літературного конкурсу "Лицарі українського романтичного світосприйняття". Проекту "Моя Батьківщина-очима дітей етносів України" 2019.

    Марія Петрівна вправно допомагає в процесі організації підготовки експозиції, підчас заходу здобувачі освіти  під її керівництвом завжди креативно й злагідно представляють Проект «Моя Батьківщина», що є однією з перлин всього дійства.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь