A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Бути відкритим до змін…..

Дата: 01.10.2019 14:13
Кількість переглядів: 513

27 вересня 2019 р. на базі  Студеницького ліцею  відбувся семінар-нарада директорів  закладів загальної середньої освіти Глибочицької сільської ради на тему: «Забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників як важлива умова становлення Нової Української школи».


Мета проведення семінару-наради: розкрити основні аспекти щодо забезпечення професійного розвитку педагогічних працівників як важливої умови становлення Нової Української школи,  ознайомити з шляхами втілення основних ідей НУШ на практиці; сприяти підвищенню рівня управлінської майстерності керівників ЗЗСО в парадигмі НУШ.
Під час перебування в   Студеницькому ліцеї керівники   закладів освіти мали змогу ознайомитись з навчально-матеріальною базою, а саме: облаштованою територією, навчальними кабінетами,  системою відеоспостереження, комунікаціями.


Начальник відділу освіти  Глибочицької сільської ради Войтенко Г.М. ознайомила присутніх з планом роботи семінару-наради. Присутні відвідали урок математики (вчитель початкових класів Нацевич Н.О.) в 2 класі на тему: «Додавання одноцифрових чисел із переходом через десяток. Розв’язування  задач.  Геометричні фігури».
Директор ліцею Цимбалюк О.В. провела практикум «Вчитель – вічний учень», під час якого  було розглянуто модель ідеального педагога. Практичний психолог Сачук А.М. організувала практичну вправу на визначення готовності до партнерських стосунків в колективі.


Запрошений консультант – психолог Міжнародного Благодійного фонду «Місія в Україні» Корольова С.М. розповіла про здоров’я сім’ї.
Представники Житомирського  торговельно-економічного коледжу Київського національного торговельно-економічного університету  розповіли про додаткові можливості коледжу, а саме: підготовку до ДПА та ЗНО, проведення додаткових занять з базових і спеціальних предметів.
Крім того,   Войтенко Г.М.  провела нараду директорів,  в ході якої  розглядались такі питання:
1. Про підсумки підготовки закладів освіти громади до початку нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 н. р., структура навчального року.
2. Про організацію та умови проведення конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України.
3.    Про підготовку свята до Дня вчителя.
Підсумок семінару-наради підвела начальник відділу освіти Войтенко Г.М,. зазначивши, що головною рушійною силою інноваційної діяльності є вчитель. Педагог-новатор є носієм конкретних нововведень, їх творцем, модифікатором.
Необхідно  підтримувати його  широкі можливості і необмежене поле діяльності, оскільки на практиці переконуємося в ефективності наявних методик навчання.
Важливим  є і те, що якщо директор закладу освіти  винахідливий  і не боїться пробувати щось нове, то й уся школа шукає нові можливості. Школа- маленьке дзеркало нашого життя. Тому мисліть позитивно, транслюйте впевненість у прогнозах, віру в професіоналів, любов і повагу до своєї професії. Це перша умова досягнення поставлених глобальних цілей. Давайте разом постараємося, щоб наша українська освіта справді стала українською і по-справжньому новою, бо це нам під силу.
А на завершення роботи директори ЗЗСО та ЗЗДО, гості здійснили  екскурс до центру української культури та етнографії «Оберіг Студеної води».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь