A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Що чекає нас в наступному 2019/2020 навчальному році?

Дата: 30.08.2019 14:12
Кількість переглядів: 894

     На це запитання та багато інших педагоги громади отримали 29.08.2019 року на серпневій педагогічній конференції, яка відбулася у Будинку культури с.Глибочиця.
Тема серпневої конференції освітян «Нова українська школа-від старту до успіху у 2018/2019 н.р. та пріоритетні завдання розвитку освітньої галузі на 2019/2020 н.р.». Завдання конференції полягало в тому, щоб визначити пріоритетні напрямки роботи щодо виконання державної програми розвитку освіти, реалізації державної політики в системі дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, проаналізувати підсумки роботи за минулий навчальний рік, відзначити досягнення, позитивне в роботі педагогічних колективів, а разом із тим загострити увагу на помилках та упущеннях у роботі, намітити шляхи вирішення проблем, що стоять сьогодні перед освітянами.

Традиційно склалося, що конференція розпочалася із виставки педагогічних досягнень освітян та досягнень їх вихованців « Нова українська школа-територія розвитку талантів». Відрадно те, що всі заклади освіти Глибочицької сільської ради надали на виставку матеріали про організацію навчання, науково-дослідницької діяльності, дозвілля, відпочинку, оздоровлення, творчості здобувачів освіти та дошкільників.

        У роботі педагогічної конференції взяли участь: Сокальський С.В., голова Глибочицької об'єднаної територіальної громади, Павлюк Р.В., депутат Житомирської обласної ради, Войтенко Г.М., начальник відділу освіти Глибочицької сільської ради, Панова Г.С., провідний спеціаліст відділу освіти Глибочицької сільської ради, педагогічні працівники, керівники закладів освіти Глибочицької сільської ради.

     Насамперед, учасники конференції вшанували хвилиною мовчання захисників, які поклали життя на Сході України в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну  цілісність нашої держави.

Святкову частину освітянської конференції розпочали діти,заради кого працює і творить учитель. Гаслом виступу наймолодших учасників свята були слова « Учителю, ти серце віддаєш дітям». Діти віншували педагогів громади, бажаючи їм здоров'я, миру, щедрості серця, творчого вогнику на нелегкій стежці вчительської долі. Також у своєму виступі вихованці запевнили, що їхні педагоги-наставники будуть ними пишатися. 

Особливі слова вдячності прозвучали від здобувачів освіти на адресу голови Глибочицької ОТГ Сокальського С.В. Вони урочисто вручили сільському голові коровай як символ добробуту в громаді та запросили до вітального слова.

С.В.Сокальський у своєму виступі наголосив на тому, що розвиток освіти  в громаді є пріоритетним напрямком роботи сільської ради та депутатського корпусу. Сільський голова наголосив, що особлива увага у 2018/2019 н.р. була зосереджена на поліпшенні матеріально-технічної бази закладів освіти громади: ремонти приміщень, кабінетів, встановлення станцій знезалізнення, ремонт санвузлів, водовідведення, шкільний автобус, мультимедійні установки, навчальні інтерактивні дошки та інше. Сергій Вікторович подякував педагогам громади за плідну працю і наголосив, що освіта Глибочицької ОТГ під керівництвом начальника освіти Глибочицької сільської ради Войтенко Г.М. посіла І місце в Житомирській області серед 51 об'єднаної громади.

З теплими словами привітання звернувся до освітян громади депутат Житомирської обласної ради Павлюк Р.В. Він висловив впевненість, що у 2019/2020 н.р. педагоги працюватимуть плідно, творчо заради якісної освіти дітей.

Щирі поздоровлення почули на свою адресу освітяни від начальника освіти Глибочицької сільської ради Войтенко Г.М., яка від імені освітян висловила слова вдячності сільському голові, депутату обласної ради, депутатам районної ради та депутатам сільської ради за підтримку галузі освіти.

Начальник відділу освіти Г.М.Войтенко запропонувала колегам та гостям конференції перегляд відеофільму про буденні справи освітян Глибочицької ОТГ.

Дошкільний заклад освіти «Веселка»(керівник Кобернюк Ю.О.) у відеосюжеті представили систему роботи з дошкільниками: родинні свята, цікаві зустрічі, подорожі, виховні заходи.

Глибочицький ліцей (керівник Марчук В.В.) продемонстрували у відеофільмі нове освітнє середовище НУШ, модернізацію освітнього середовища ліцею, представлено досягнення здобувачів освіти у конкурсах.

Завідувачка Березинської початкової школи Гуцалюк Н.К. розповіла у відеофільмі про історію школи та досягнення здобувачів освіти 1-4 класів.

Міщенко В.М., керівник Березинського ДЗО представила цікаве життя маленької дитячої родини: змістовні заходи, прогулянки, свята.

Студеницький ліцей (керівник Цимбалюк О.В.) у фільмі представили історію ліцею у фото, цікаво змалювали сьогодення ліцею у рубриці «Маленька ліцейна держава: освітнє середовище», ознайомили з педагогічним колективом та його досягненнями, розповіли про роботу з дітьми з особливими потребами, про індивідуальне навчання, НУШ, учнівське врядування.

Студеницький ЗДО «Сонечко» у своєму відеосюжеті продемонстрували співпрацю з ліцеєм, батьками дітей, громадськістю. Увазі представлено заняття, прогулянки, ігри, розваги дітей дошкільного віку.

Гадзинський ЗДО «Сонечко» представив відео про неповторний світ дитинства у грі, практичних заняттях, розвагах, навчанні, відпочинку.

Гадзинська гімназія (керівник Щебет І.В.) креативно представила заклад через віртуальну екскурсію по гімназії. У сюжеті відеофільму представлено зміни в оформлені і створенні сучасного освітнього середовища в гімназії за останній рік у рубриках «Спринтерський забіг», «Будівельна бригада в дії», «На фінішній прямій». Глядачі побачили гарний, сучасний ремонт гімназії, до якого були залучені педагоги, батьки, односельці. Представлена гімназія у фільмі і словами дітей, батьків, вчителів.

Кошарищенська гімназія (керівник Дорошенко Т.С.) представлена через креативні ідеї педагогів та здобвачів освіти у підході до  оформлення інтер'єру закладу освіти очима дітей, педагогів, батьків. Учасники переглянули відео про інклюзивні заняття, про добрі справи здобувачів освіти, а інтерв'ю з директором гімназії окреслило плани гімназії на майбутнє.

Кошарищенський ЗДО «Капітошка» показав у відеофільмі  тісну співпрацю з гімназією, адже його вихованці-це майбутні члени дружної родини Кошарищенської гімназії. Відео ЗДО «Капітошка»завершувалось словами:

Ласкаво просимо

« будь ласка»

в нову школу, в нову казку.

У презентації«Про підготовку закладів освіти до нового 2019/2020 навчального року» начальник освіти Глибочицької сільської ради Войтенко Г.М. проаналізувала результати 2018/2019 Н.Р. та визначила пріоритетні напрямки розвитку освіти на 2019/2020 н.р., зосередила увагу на особливостях нового навчального року.

На освітянській конференції були нагороджені кращі вчителі Глибочицької ОТГ грамотами відділу освіти за свій внесок у спільну справу по навчанню та вихованню обдарованої молоді, також їм буде виплачена щорічна грошова винагорода в розмірі посадового окладу.

За змістовну плідну роботу по розвитку інтелектуально-творчих здібностей здобувачів освіти, неординарне, творче ставлення до праці, впровадження в практику інноваційних технологій та підготовку переможців обласних предметних олімпіад Дорошенко Т.С.,(Кошарищенська гімназія), підготовку переможців МАН Шпаківська О.В.,(Гадзинська гімназія), Гончаренко М.П., (Студеницький ліцей) нагороджено грошовими преміями.

Зворушливим на вчительському святі було дійство єдності родини педагогів. В день конференції ще і ще раз прозвучала думка, що заклади освіти Глибочицької ОТГ-одна дружна родина, єдина сім'я. І як символ єдності всіх поколінь освітян громади на святі замайорів сніп житнього хліба.

На завершення конференції педагоги мали можливість почути музичні вітання від народного аматорського колективу «Земляки» Будинку культури села Глибочиця під керівництвом Шкредова О.В.                  

Отож, шановні освітяни, єдиною перешкодою для здійснення ваших планів назавтра можуть бути тільки ваші сьогоднішні сумніви, тому ви повинні мати мужність прийняти виклики, які ставить перед вами реформа освітньої галузі, критично оцінити слабкі сторони та без сумнівів примножувати свої здобутки.

Учитель-це не професія, це покликання, яке надихає, дає сили та ідеї. Це особливе відчуття значимості, яке присутнє у кожного, хто пов'язаний із дітьми. Саме вчителі, вихователі від дитячого садочка та чверть життя дитини формують її особистість і розум, навчають нового і невідомого, коригують розвиток, мудро створюють майбутнє нашої України. Тож дуже хочеться, щоб наші діти йшли до закладів освіти за знаннями, за наукою,за щастям, за добром!

    Що дав нам, освітянам Глибочицької ОТГ минулий навчальний рік?

Досвід, знання,перемоги здобувачів освіти, власні досягнення, впевненість, що вчитель-найпочесніша професія у світі.

Тільки разом, об’єднуючи зусилля та професіоналізм, можна досягти успіху! Разом до Нової Української Школи!

До нових звершень і здобутків, шановні освітяни!

               

                    Нечипорук Л.О., депутат Глибочицької сільської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь