Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Цікаве табірне життя, сповнене дитячих вигуків і оплесків, радощів і хвилювань триває в закладах освіти Глибочицької сільської ради.

Дата: 14.06.2019 15:09
Кількість переглядів: 877

Фото без опису           Організація пришкільних   таборів  відпочинку – одна з найцікавіших форм роботи із здобувачами освіти  в літній період. На базі  закладів загальної середньої освіти Глибочицької сільської ради         організовується  робота  таборів відпочинку  з денним перебуванням. За короткий проміжок часу працівники таборів створюють  реальні умови для збереження і зміцнення здоров’я дітей, формування здорового способу життя, щоб кожна дитина повірила в свої сили і знала, що її здоров’я в її руках. Здоров’я – це не тільки відсутність хвороб, але і фізична, соціальна і психологічна гармонія людини. А також доброзичливі стосунки з людьми, природою і з самим собою.
       
У    таборах  сплітаються активний відпочинок з розвитком інтелекту, вихованням особистісних якостей з розвитком самостійності.            Літній  пришкільний  табір  – могутня форма проти бездоглядності, асоціальної поведінки школярів.
     Під час роботи  таборів вихователі враховують дитячі інтереси, приймають до уваги потреби і бажання кожної дитини, їх індивідуальні потреби. Дітям пропонуються різні завдання, завдяки яким вони можуть виконувати свої бажання. Програма дає можливість кожній дитині проявити всі свої здібності в повному обсязі. В цьому допомагають спортивні змагання, інтелектуальні ігри і розваги, творчі конкурси, свята, подорожі.

      Так, пришкільний табір відпочинку «Сонечко» з денним перебуванням дітей працює при КЗ «Кошарищенська гімназія».

    Організація відпочинку  у таборі передбачає різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби. Всі види діяльності в таборі здійснюються відповідно до режиму дня. Робота проводиться згідно плану виховної роботи. Постійно ведеться фоторепортаж подій. Діти та батьки мають змогу щоденно знайомитися з путівкою дня.

    Загальна тема роботи  табору «Козацькому роду нема переводу». Кожен день має назву, повязану з темою табору, що дало змогу ефективно спланувати виховну роботу за напрямками діяльності.

    У таборі проведено дуже багато тематичних конкурсів, до яких діти завзято готувалися. Жодна перемога - чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги. Діти здійснили цікаві і пізнавальні екскурсії: до парку Густава Олізара, хлібопекарні, паперової фабрики м. Коростишів.

     Вихованці отримали безліч неймовірних вражень та яскравих емоцій, які будуть супроводжувати їх ціле літо.

Фото без описуА пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням «Веселка» КЗ «Гадзинська гімназія» розпочав роботу з Міжнародного дня захисту дітей. Кожен день був присвячений певному кольору веселки.  Найбільше школярам було цікаво брати участь у квестах  «Подорож шкільними стежками», «Екологічний квест», «Фантастичний марафон». Своїми малюнками на асфальті «Мій друг», «Різнокольорові фантазії» діти робили шкільне подвір’я веселковим. Розкрити свої таланти діти мали змогу в пісенно-музичних конкурсах «Зроби як  я…», «Пісенний колаж», «Караоке з другом».   Величезне задоволення вихованці отримали від безпосереднього перебування на природі: «Похід до джерела», «Будь природі другом!», відпочинок на природі «Галявинка цікавого». Згуртуванню дітей сприяли такі заходи: калейдоскоп ігор «Подорожування з другом класно», виготовлення плакату «Долоньки єднання», акція «Чарівні долоньки побажання друзям».

 Вихователі  табору вміло організовують роботу  загонів, зацікавлюють та розвивають творчі здібності здобувачів освіти, а це головне завдання роботи таборів. Завдяки таким вмінням   створюються відносини взаємоповаги, взаєморозуміння, взаємодопомоги між дітьми та вихователями.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь