A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Впровадження нової якості освіти для наших дітей – пріоритетне питання для України.

Дата: 03.06.2019 12:03
Кількість переглядів: 603

Фото без опису29 травня 2019 року  в Радовельському біотехнологічному ліцеї Олевського району відбулася виїзна колегія управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації.

       Серед запрошених гостей були і представники Глибочицької сільської ради: Сокальський С.В. - сільський голова та Войтенко Г.М. –начальник відділу освіти.

        На порядок денний винесено 4 питання:

  1. Знайомство з роботою Радовельського біотехнологічного ліцею.
  2. Про стан виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 № 903-р «Про затвердження плану заходів на 2017 -2019 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа».
  3. Про хід реалізації заходів із впровадження інклюзивного навчання у закладах освіти.
  4.  Про стан протипожежної безпеки та проведення заходів із цивільного захисту у закладах освіти області.

            Особливу увагу  звернуто на   відкриття  та діяльність надсучасного ліцею в Олевському районі, а  це, в першу чергу, заслуга громади, яка згуртувалася заради майбутнього. Завдяки приватним інвестиціям Михайла Весельського та ініціативності місцевих мешканців - школа, яка була відкрита 32 роки тому, цього року отримала не просто нове обличчя, вона отримала нове життя. Яскрава, комфортна, енергоефективна із усім необхідним сучасним обладнанням і майстернями. З усіма необхідними можливостями для навчання дітей з особливими потребами.   Це справжня мрія школярів, батьків і вчителів. І це є насправді найголовнішою інвестицією в наших дітей і їхнє майбутнє.

     350 дітей з села Радовель, м. Олевськ і Білокоровичі  та навколишніх сіл, які   навчаються у ліцеї, дають можливість говорити про майбутнє закладу освіти і його перспективи стати опорним закладом. Також важливим питанням є розбудова необхідної інфраструктури. В Радовелі вже збудовано житло для вчителів, які працюватимуть у ліцеї, амбулаторію, спортивну інфраструктуру тощо.

        Реконструкція ліцею за кошти мецената Михайла Весельського розпочата у липні 2017 року і завершена у вересні 2018 року. У ліцеї проведено повну термосанацію (замінено покрівлю, вікна і двері на енергозберігаючі), опалення (кожен поверх опалюється окремо), вентиляцію, утеплено фундамент (шляхом облицювання камінням), замінено електромережу, облаштовано санвузли та душові кабіни, проведено капітальний ремонт усіх приміщень школи. Усі класи, спортивну залу, актову залу, майстерню, гончарну майстерню, клас танців та боротьби оснащено сучасними меблями виробництва Німеччини.   Більшість кабінетів обладнано комп’ютерами, інтерактивними панелями. Побудовані очисні споруди, проведено благоустрій на 4,805 кв. м території.

          Освітній процес у ліцеї умовно поділений на три основні напрямки, які сприятимуть повноцінному розвитку дітей. Перший - академічне навчання. Додатково акцент робиться на вивченні декількох іноземних мов. Обов’язковою для всіх є англійська та додатково дві мови на вибір. Другий напрямок - посилений фізичний розвиток дітей (створені всі умови для того, щоби фізична активність стала повсякденною улюбленою звичкою дітей). Крім обов’язкових уроків із фізичної культури, вони можуть обирати вид активних занять, що їм більше до душі - футбол, баскетбол, спортивні чи сучасні танці, тхеквондо тощо. Третій напрямок - трудове виховання. Діти навчатимуться гончарній справі, біотехнології, практичному програмуванню, матимуть заняття в майстернях по металу та дереву. Крім того, велика увага приділяється впровадженню новітніх технологій.

       Радовельський біотехнологічний ліцей – це заклад майбутнього, на роботу якого необхідно орієнтуватися і в нашій подальшій діяльності з метою створення спроможніх освітніх закладів і в нашій громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь