Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

«Ми для Європи – Європа для нас… Нові горизонти відкрити вже час!»

Дата: 20.05.2019 16:19
Кількість переглядів: 1265

Фото без опису День Європи для України і українців – це не просто ще один святковий день. Це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Це привід і приклад єднання навколо великого прагнення і глобальної мети – увійти до родини європейських країн. Учні Студеницького ліцею із задоволенням приєдналися до проекту ГО «Євроклуб» «Житомирщина європейська».

 По закінченню локальних заходів, які проходили у ліцеї, команда нашого евроклубу взяла участь у масштабному заході «ЄВРОФЕСТ», що відбувся 18 травня 2019 року у Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера. Ми-команда Студеницького ліцею впевнено заявляємо, що готові зробити крок до Європи! І хоча ми створені тільки нещодавно, але наші плани діяльності та задуми дуже великі. Це знайомство з історією і культурою народів Європи, налагодження зв’язків із закладами освіти, співпраця з іншими Євроклубами області та інших країн Європи. Ми прагнемо вивчати та поширювати серед зарубіжних ровесників історію рідного краю, нашу солов’їну українську мову, національну культуру і традиції. А ще, ми проводимо заходи до Дня Європи, вивчаємо культуру та традиції країн-членів ЄС.

Головною проблемою спільноти є те, що багато дітей та дорослих вважають, що для туристів у Житомирщині немає нічого цікавого. А все тому, що вони просто не знають історії та культурних особливостей рідного краю! Тому, беручи участь у цьому проекті, ми «відкриваємо» Житомирщину і для себе також. Ми хочемо створити позитивний імідж України та привернути увагу до маленьких, але по-своєму цікавих і привабливих містечок та сіл нашої батьківщини, щоб зблизитися з Європою через «відкриття» України для Європи. У нашій місцевості знаходиться важливий культурно-просвітній осередок району та області, цінне й велике зібрання витворів мистецтва, зокрема у стилі соцреалізму, унікальний сільський художній музей і тривалий час єдиний державний художній музей Житомирщини – « Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука». Саме тому ми вирішили презентувати його на «Єврофесті».

 Українська молодь – за європейський вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Попереду чекає велика робота, яка вимагає від нас об’єднання зусиль, політичної волі та високого професіоналізму і відповідальності. Тож робімо це разом!

КРОКУЄМО ДО ЄВРОПИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь