Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

«Ми для Європи – Європа для нас… Нові горизонти відкрити вже час!»

Дата: 20.05.2019 16:19
Кількість переглядів: 1277

Фото без опису День Європи для України і українців – це не просто ще один святковий день. Це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Це привід і приклад єднання навколо великого прагнення і глобальної мети – увійти до родини європейських країн. Учні Студеницького ліцею із задоволенням приєдналися до проекту ГО «Євроклуб» «Житомирщина європейська».

 По закінченню локальних заходів, які проходили у ліцеї, команда нашого евроклубу взяла участь у масштабному заході «ЄВРОФЕСТ», що відбувся 18 травня 2019 року у Житомирській обласній філармонії імені Святослава Ріхтера. Ми-команда Студеницького ліцею впевнено заявляємо, що готові зробити крок до Європи! І хоча ми створені тільки нещодавно, але наші плани діяльності та задуми дуже великі. Це знайомство з історією і культурою народів Європи, налагодження зв’язків із закладами освіти, співпраця з іншими Євроклубами області та інших країн Європи. Ми прагнемо вивчати та поширювати серед зарубіжних ровесників історію рідного краю, нашу солов’їну українську мову, національну культуру і традиції. А ще, ми проводимо заходи до Дня Європи, вивчаємо культуру та традиції країн-членів ЄС.

Головною проблемою спільноти є те, що багато дітей та дорослих вважають, що для туристів у Житомирщині немає нічого цікавого. А все тому, що вони просто не знають історії та культурних особливостей рідного краю! Тому, беручи участь у цьому проекті, ми «відкриваємо» Житомирщину і для себе також. Ми хочемо створити позитивний імідж України та привернути увагу до маленьких, але по-своєму цікавих і привабливих містечок та сіл нашої батьківщини, щоб зблизитися з Європою через «відкриття» України для Європи. У нашій місцевості знаходиться важливий культурно-просвітній осередок району та області, цінне й велике зібрання витворів мистецтва, зокрема у стилі соцреалізму, унікальний сільський художній музей і тривалий час єдиний державний художній музей Житомирщини – « Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й. Д. Буханчука». Саме тому ми вирішили презентувати його на «Єврофесті».

 Українська молодь – за європейський вектор розвитку інтеграції держави. Бо наш народ із його культурною спадщиною, гуманістичною ментальністю достойний зайняти в Європі гідне місце. Ми живемо в унісон з Європою, мислимо по-європейськи, у нас спільні ідеали. Попереду чекає велика робота, яка вимагає від нас об’єднання зусиль, політичної волі та високого професіоналізму і відповідальності. Тож робімо це разом!

КРОКУЄМО ДО ЄВРОПИ!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь