A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Чорнобильська катастрофа. Погляд у майбутнє

Дата: 02.05.2019 10:31
Кількість переглядів: 768

Фото без описуНа виховання патріотичних почуттів у підростаючого покоління, яке має знати та пам’ятати про долі сотень тисяч відомих та безіменних приборкувачів оскаженілого «мирного атому» та його жертв, були спрямовані заходи проведені в Студеницькому ліцеї.

22 квітня  класними керівниками були проведені тематичні години, віртуальні екскурсії, уроки-пам’яті на тему: «Чорнобильська катастрофа. Погляд у майбутнє», «Ті, що першими увійшли в атомне полум’я…» - про пожежних, які першими вийшли на лінію вогню і отримали смертельну дозу радіації.

У бібліотеці була організована виставка тематичної літератури. Бібліотекар ознайомила учнів з літературою на книжковій виставці «Гріх непростимий – Чорнобиль» та порекомендувала прочитати художні твори С. Алексієвич, Л. Костенко, Є. Гуцала, І. Драча та інших про страшні події 1986 року.

Учні 8-11 класів мали можливість зробити стінні газети «Чорнобиль очима дітей», а учня 2-7 класів прийняли участь у виставці малюнків «Збережімо красу Землі. Збережемо наш рідний край». Під час перерв та у післяурочний час учням 8-10 класів було запропоновано переглянути документальний фільм «За хвилину до катастрофи». Діти мали змогу ознайомитися з подіями 1986 року, переглянути відеосюжети про героїзм і мужність ліквідаторів та наслідків страшної катастрофи. Особливо зворушила учнів розповідь про пожежників, які ціною власного життя і здоров’я захищали Україну від  наслідків аварії.

Також, 23 квітня діти малу змогу поспілкуватися з учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

26 квітня у холі ліцею актуальним репортажем «Горить Чорнобиль, крізь роки гірчить …» було завершено  цикл заходів приурочених 33-річчю аварії на Чорнобильській АЕС. Учні та вчителі вшанували тих, хто віддав своє життя, захищаючи нашу голубу планету від страшного атомного лиха



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь