A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

РОДИННИЙ САД ГЛИБОЧИЦЬКОЇ ГРОМАДИ

Дата: 11.04.2019 19:59
Кількість переглядів: 1141

Фото без опису

Всі люблять весну… Це період, коли природа оживає, пробуджується від зимового сну. Від такої краси радіє душа, тішиться око та співає серце. Весняної пори всі хороші господарі дбають про свій сад. Щоб бачити плоди своєї праці, люди народжують дітей, плекають сади, які приноситимуть користь багатьом поколінням.

Акція «Посади сад разом з дітворою» проведена в нашій Глибочицькій громаді 11 квітня 2019 року. Фруктові сади висаджено в Гадзинській гімназії, Глибочицькому ліцеї та його філії «Березинській початковій школі». 119 елітних фруктових дерев: яблунь, груш, абрикосів, слив , черешень, вишень посаджено біля закладів освіти Глибочицької ОТГ. Висаджено також кущі кизилу, смородини, порічок та декоративні кущі самшиту, які були замовлені в господарстві «Літин-сад» Вінницької області.

На посадку дерев вийшли всією громадою: діти, батьки, вчителі, працівники сільської ради: хтось підвозив саджанці, хтось копав ямки, хтось заготовляв поживні речовини, а хтось кілочки для підтримки молодих саджанців. Всі працювали спільно, вболіваючи за кожне деревце, за кожен кущик, адже ця акція не на день , а на все життя для кожного жителя нашої громади. З гордістю дитина з мамою чи татом прийде колись до щедрого дерева по його плоди і скаже: «Це моє дерево, це я його виплекала», адже кожен з наших вихованців бере шефство над посадженим молодим деревцем. Завзяття в спільній роботі викладено фоторепортажем.

Учні 8-9 класів на території Глибочицького ліцею висаджували плодові дерева, декоративні кущі, сподіваючись на те, що з роками сад стане окрасою рідного ліцею. Велику турботу щодо озеленення території Глибочицького ліцею проявили Глибочицький сільський голова Сокальський С.В. та начальник відділу освіти Глибочицької сільської ради Войтенко Г.М. За їх сприяння саджанці дерев та декоративні рослини були закуплені Глибочицькою сільською радою для закладів освіти всієї громади. 

Посаджені дерева учнями Глибочицького ліцею - це початок роботи над створенням парку відпочинку та оздоровлення учнівської молоді.
І згадуються рядки з вірша:
В саду моєму сливи зацвіли
І яблуньки готуються до цвіту.
Маленькі груші в ріст уже пішли,
І стільки в тому щастя, стільки світу.
Учні ліцею, натхненні працею, щасливі були, закохані у цілий світ. Адже наступної весни, посаджені деревцята забуяють цвітом, а згодом – дадуть перші плоди на радість людям.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь