A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Шлюб - це одна з найяскравіших подій в житті людини! Це рішення з’єднати свої сердця та долі, яке засвідчує серйозність намірів ділити навпіл свята й будні спільного життя

Дата: 21.03.2019 10:23
Кількість переглядів: 819

Бажаєте бути оригінальними?
Ви маєте таку можливість!

Сьогодні наші наречені можуть подати заяву про державну реєстрацію шлюбу в електронній формі через мережу Інтернет. Для онлайн-реєстрації потрібно зайти на веб-портал “Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану”

dracs.minjust.gov.ua

 І зареєструватися.

Для реєстрації треба ввести логін і електронну адресу, на яку надійдуть логін і пароль, що будуть ключем- входом у особистий кабінет заявника. В своєму кабінеті ви отримаєте доступ до заповнення реєстраційних форм і заяв у сфері реєстрації актів цивільного стану.

Для реєстрації шлюбу онлайн потрібно подати заяву або звернення.

Заява - це документ, надісланий із накладеним електронним цифровим підписом. Відповідно, особа таким чином надсилає заяву із потрібними сканованими документами (наприклад, свідоцтво про розірвання шлюбу) В день, коли надійшла заява, працівник відділу реєстрації актів цивільного стану розглядає її і дає відповідь, в якій зазначає дату реєстрації шлюбу.

Якщо ж Ви не маєте електронного цифрового підпису, можете подати онлайн звернення для того, аби оформити заяву. Таке звернення розглядається відразу. У цьому випадку впродовж трьох днів ви зобов’язані будете прийти до відділу, аби підписати заяву про реєстрацію шлюбу. Але в таких випадках - це реєстрація звернень про прийом, а не заява!

Працівники вказують час і годину, аби особа не стояла у черзі.

Електронного цифрового підпису не варто “боятися”. Часто доводиться подавати звернення, а не заяви через те, що в багатьох його немає. Чомусь українці ще уникають такого підпису, хоча це дуже потрібна річ, зручна.

 

Щоб отримати електронний цифровий підпис, знадобляться такі документи:
- паспорт; - ідентифікаційний код;
- заява відповідного змісту.

У ДФС ця послуга безкоштовна, а в “Національних інформаційних системах” обійдеться близько 50 гривень (електронний підпис буде дійсний рік) і близько 100 гривень (електронний підпис діятиме два роки).

Наголошуємо, що звернутись Ви маєте можливість не лише з питань реєстрації шлюбу, а й про:

  • розірвання шлюбу ;
  • зміну прізвища;

*повторну видачу свідоцтва про реєстрацію акту цивільного стану;

  • надання витягу з реєстру;

*внесення змін до актового запису.

Для цього необхідно ознайомитись з Порядком роботи веб-порталу “Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану”.

Відео інструкція подання заяв у сфері ДРАЦС через мережу Інтернет розміщено на сайті Головного територіального управління юстиції у Житомирській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь