A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Звіт за 2018 рік відділу освіти Глибочицької сільської ради

Дата: 25.02.2019 11:51
Кількість переглядів: 795

Освіта Глибочицької сільської ради це 4 заклади загальної середньої освіти, де здобувають освіту 475 дітей та 5 закладів дошкільної освіти, де виховується  157 дошкільнят. Рішенням 9 сесії 7 скликання від 20 липня 2018 року створено Комунальний опорний заклад освіти «Глибочицький ліцей» з філією «Березинська початкова школа». Всі заклади освіти забезпечують цілісний розвиток дітей   і об’єднані в освітній округ. Мережа закладів освіти відповідає потребам і запитам здобувачів освітніх послуг та громади.

Упродовж звітного періоду діяльність відділу освіти була спрямована на здійснення державної політики в галузі освіти, збереження кількісних і якісних параметрів мережі закладів дошкільної та загальної середньої    освіти, створення належних умов їх функціонування й розвитку, удосконалення змісту освітнього процесу, впровадження нових освітніх технологій, розвиток здібностей дітей і підлітків, підвищення престижу професії вчителя.

Фінансування освітньої галузі здійснювалося за рахунок державних коштів, коштів сільської ради та інших джерел, не заборонених законодавством.

        Фінансування дошкільної освіти в 2018 році проводилося протягом всього  календарного року, загальної середньої освіти -  з липня  по грудень 2018 року.

На фінансування освітньої галузі  було спрямовано   15214613,39   грн,

з них загальний фонд -11550492,89 грн,

спеціальний фонд – 3664120,50 грн,

в т. освітня субвенція -3519482,49 грн,

 додаткова дотація – 1106278,72 грн,

 дошкільна освіта – 4212620,11 грн.

Проводилося виконання завдань цільових комплексних програм розвитку закладів освіти.

За рахунок субвенції з місцевого бюджету на забезпечення якісної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа»  та за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету (видатки розвитку) було покращено матеріально технічне забезпечення кабінетів 1- х класів закладів освіти громади.

 Витрачено:

-на закупівлю дидактичних матеріалів 74100 грн субвенції, 8290,40 місцевий бюджет;

-на закупівлю сучасних меблів 58000 грн- субвенція, 90497 грн місцевий бюджет;

-на закупівлю комп’ютерного обладнання 53300 грн -субвенція, 6316 грн.- місцевий бюджет.

Всього: Субвенція -185400 грн.

Співфінансування – 105103 грн.

Також для 1- х класів усіх закладів освіти за рахунок коштів обласного бюджету було закуплено фабрику друку (багатофункціональний пристрій, ламінатор, ноутбук), що дало можливість вчителям проводити уроки на сучасному науково - методичному рівні.

Більш як на 50000 грн. державних коштів придбано нові підручники для 1, 5 та 10 класів.

Велика увага була спрямована на покращення умов перебування дітей у закладах освіти,  значно оновлено матеріально – технічну  базу: з цією метою

у Глибочицькому та Студеницькому закладах дошкільної освіти проведено капітальні ремонти;

у Глибочицькому ліцеї та Кошарищенській гімназії проведено капітальний ремонт мережі водопостачання та водовідведення, встановлено станції знезалізнення води, в Гадзинській гімназії відремонтовано спортивний зал та майстерню;

у Глибочицькому ліцеї проведено ремонт актового залу, замінено вікна на металопластикові у Кошарищенській гімназії. Придбано за спонсорські кошти меблі та комп’ютерну техніку  у Студеницький ліцей;

у Гадзинську гімназію закуплена інтерактивна дошка вартістю 20000 грн (інша субвенція з обласного бюджету).

На закупівлю енергозберігаючих лампочок та сучасного електрообладнання  в заклади освіти спрямовано біля 40000 грн.

Найважливішими компонентами розвитку особистості дитини є її фізичне , психічне та духовне здоров’я.

Тому на харчування дошкільнят та здобувачів освіти  витрачено відповідно 526,67 тис. грн та 523724 грн. Вартість харчування 1 дітодня в ЗДО складало 36 грн, в ЗЗСО -15 грн. Безкоштовно харчувалися всі діти пільгових категорій: діти – сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з особливими освітніми потребами, які навчаються в інклюзивних класах, діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону України « Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», діти учасників АТО та учні 1-4 класів. Створено додатково 16 місць для дошкільнят у Кмитівському та Студеницькому закладах дошкільної освіти, 34 дітей  віком від 2 до 6 років охоплено соціально – педагогічним патронатом, в Глибочицькому ЗДО введено курс вивчення англійської мови.

Для забезпечення пільгового проїзду здобувачів освіти та педагогічних працівників в кінці 2018 року при сприянні Житомирської ОДА було придбано на умовах співфінансування 30/70% шкільний автобус «Богдан», вартістю 1851000 грн, який забезпечує перевезення 15 дошкільнят, 15 вчителів та 24 здобувачів освіти.

           На перевезення дошкільнят, здобувачів освіти та  педагогічних працівників використано за чотири місяці 2018 року 214010 грн. Всього забезпечено пільгове перевезення за рахунок коштів місцевого бюджету 58 педагогічних працівників,  59 здобувачів освіти та 15 дошкільнят.

Температурний режим в закладах освіти забезпечують 5  котелень на твердому паливі, 3 – на газу і 1- електричне опалення.

           На придбання дров та деревних палетів витрачено 232111 грн., за надання послуг з теплопостачання  Глибочицького ліцею – 180696 грн. Закладами освіти використано електроенергії на загальну суму – 174839 грн, газу – 402989 грн.

          Всього на капітальні та поточні видатки витрачено 5463762 грн., на заробітну плату з нарахуваннями -8114016 грн.

Концептуальними засадами реформування загальної середньої освіти  «Нова українська школа» передбачено формування творчої особистості дитини, здатної самостійно долати проблеми повсякденного життя, вибирати шлях подальшого навчання відповідно до своїх здібностей та інтересів.

Для 15 здобувачів освіти Глибочицького та Студеницького ліцеїв введено профільне навчання на базі Сінгурівського навчально – виробничого комбінату для здобуття професії «Водій транспортних засобів категорій В та С».

 Впроваджено поглиблене вивчення географії у Студеницькому ліцеї та хімії у Глибочицькому ліцеї.

 Біля 60% дітей охоплено гуртковою роботою та заняттями у спецкурсах, що дає змогу дітям розвиватися та творчо самореалізовуватися.

           У Студеницькому ліцеї, Кошарищенській гімназії  та Гадзинській гімназії організоване інклюзивне навчання для 5 здобувачів освіти.  Для такої категорії дітей були закуплені сучасні матеріали для проведення корекційно – розвиткових занять  та проведено оплату фахівцям , на що витрачено 55, 9 тис. грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами.

           Для вчителів та вихователів громади постійно на базі Інституту післядипломної педагогічної освіти проводиться підвищення кваліфікації.

Педагогічні колективи всіх закладів освіти докладали зусиль щодо провадження освітньої діяльності, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти.

           У жовтні – грудні  2018 року було проведено І (шкільний) та ІІ( районний) етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад, переможцями та призерами яких стали 10 здобувачів освіти, 4  з них ( Студеницький ліцей та Кошарищенська гімназія)  брали участь  у обласному етапі.

       Забезпечується постійна  участь у творчих конкурсах, спортивних змаганнях, експедиціях, турнірах, різних заходах районного, обласного та Всеукраїнського рівнів.

Учениця 9 класу Глибочицького ліцею Дем’янчук Катерина стала учасницею фінального етапу Всеукраїнського турніру юних хіміків (м. Київ), а учениця 5 класу цього ж ліцею  Підгородецька Анастасія стала лауреатом ХХІІ Всеукраїнського дитячо – юнацького фестивалю естрадної пісні «Різдвяна зіронька» ( м. Мукачево). На обласній олімпіаді з психології на базі Житомирського державного університету здобувачі освіти Глибочицького та Студеницького ліцеїв здобули три призові місця.  

Абсолютним переможцем стала робота учениці Глибочицького ліцею Іванової Каріни в конкурсі «Об’єднаймося ж, брати мої», яка захищатиме честь області на Всеукраїнському рівні. ІІІ місце здобула Гапчук Діана учениця Гадзинської гімнізії  у фотовиставці до Дня соборності України «Україна – це ми». Маємо перемогу (ІІІ місце) також у конкурсі МАН з номінації «Математика»-  Гадзинська гімназія. Дипломами управління освіти і науки Житомирської ОДА  та подяками нагороджено 5 учнів Студеницького ліцею та 2 учні Кошарищенської гімназії  за участь в конкурсі «Новорічна композиція».

За результатами оздоровлення дітей влітку 2018 року  пришкільні табори  (денного перебування та мовний табір)  Студеницького ліцею зайняли І та ІІ місця в обласному рейтингу.

За підсумками ІІ півріччя  в галузі «Освіта» громада  в області займає перші місця з організації харчування дітей та участі у спартакіадах школярів, проте одне з останніх по охопленню дітей дошкільною освітою  саме у закладах дошкільної освіти.

У конкурсі «Учитель року» переможцем в обласному етапі став вчитель Студеницького ліцею з предмету  «Захист Вітчизни» Паламарчук Сергій Володимирович.

Значна увага приділяється поповненню навчально- матеріальної бази закладів освіти 

Проведення ремонтних робіт по закладах освіти ( капітальні видатки)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь