Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Новації, над якими працюють керівники закладів дошкільної освіти «Необхідно вводити малюка в навколишній світ природи так, щоб кожен день відкривав в ньому дещо нове для себе, щоб він ріс дослідником, щоб кожен його крок був подорожжю до витоків

Дата: 20.02.2019 17:14
Кількість переглядів: 1192

Фото без опису«Необхідно вводити малюка в   навколишній   світ природи так, щоб кожен день відкривав в ньому дещо нове для себе, щоб він ріс дослідником, щоб кожен його крок був подорожжю до витоків чудес природи, ушляхетнював серце і загартовував волю» 

 В.О. Сухомлинський

 

Саме таке завдання було поставлено 15 лютого 2019 року в Кмитівському закладі дошкільної освіти “Капітошка”, де відбулося ІІІ засідання предметно-методичної комісії педагогічних працівників закладів дошкільної освіти на тему «Активна пізнавальна діяльність - передумова всебічного гармонійного розвитку  дитини».

Зустрічали гостей директор Кмитівського ЗДО - Хом'як Т.С., вихователь - Бобильова-Горелікова Л.С., а також маленькі вихованці закладу, які віршиками, пісеньками та веселими таночками закликали весну до рідного краю.

Педагоги, під керівництвом Войтенко Ганни Мефодіївни, обговорювали актуальні проблеми розвитку дошкільної освіти  з   питання розвитку активної пізнавальної діяльності дошкільнят. Саме  напрям роботи в тому, як зацікавити дитину, викликати в неї бажання вчитися, пізнавати, розмірковувати, робити висновки хвилює і науковців, і методистів, і практиків. Феномен пізнавальної активності, як один із важливіших чинників навчання, постійно привертає увагу дослідників, тому і наша предметно-методична комісія опрацьовувала досвід роботи з даного питання.

Керівник предметно-методичної комісії педагогічних працівників в закладах  дошкільної освіти, директор Глибочицького ЗДО Кобернюк Ю.О., повідомила результати діагностичної роботи з вихователями та провела тренінг з метою підвищення компетентності педагогів щодо креативного розвитку дошкільників.

Хом'як Т.С. висвітлила проблему особливостей розвитку пізнавальної сфери дітей, Бобильова-Горелікова Л.С. показала чудові посібники, виготовлені власноруч, спрямовані  на вдосконалення когнітивних процесів. Директор Студеницького ЗДО Сімчук С.П. поділилась досвідом використання казки в роботі з дошкільниками, а директор Гадзинського ЗДО Горностай О.О. розповіла про вплив музики на розвиток дітей.

       Світ навколо дитини – цікавий, незвичайний, сповнений таємниць. Знайомство малюка з кожним об’єктом довкілля – це його власне «відкриття». Завдання ж вихователя – створити для цього оптимальні умови, тобто організувати навчально-пізнавальну й дослідницьку діяльність дошкільника.

 Адже саме опанування засобів пізнавальної діяльності дозволяє дитині творчо використовувати їх для вирішення проблем, що виникають  в процесі самостійної діяльності. Тож двома основними чинниками, які впливають на розвиток пізнавальної діяльності є природна дитяча допитливість  та стимулююча діяльність вихователя.

Фото без опису  Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь