A A A K K K
для людей із порушенням зору
Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

ВОДОХРЕЩЕ 2019 у Глибочицькій ОТГ

Дата: 22.01.2019 12:23
Кількість переглядів: 944

У Глибочицькій об’єднаній територіальній громаді традиція святкування Водохреща започаткована з   2007 року за ініціативи сільського голови Сергія Сокальського,  депутата Житомирської обласної ради Руслана Павлюка та депутата  Глибочицької сільської ради, директра КП «Полісся – сервіс» Сергія Пилипчука. І вже 12 років поспіль мешканці громади відзначають велике християнське свято Водохреща. Зазвичай, для односельців готується святковий концерт, юшка, цілющий узвар та різні смаколики. 

Спочатку об 11.00 захід розпочався у с. Гадзинка.

А  у  Глибочиці  свято  стартувало о 12 годині. Цьогоріч його  відвідало близько 300 осіб. З вітальним словом до присутніх  традиційно звернувся сільський голова Сергій Сокальський, який привітав  з великим світлим святом  Богоявленням, яке завершує цикл різдвяних віншувань та побажав  здоров’я, миру і достатку жителям усієї об’єднаної громади та гостям заходу.

 

Настоятелі  храму Пресвятої Богородиці у с. Глибочиці отець Миколай та  Михайлівської церкви у с. Гадзинка отець  Олександр  освятили водне плесо і  дали початок  традиційного Йорданського купання -  основної частини свята.

Святкування Водохреща  продовжується випробуванням себе на міць купання в крижаній воді. Люди вірять у чудодійні властивості води, яка і  від лихого захистить і від багатьох  недуг зцілить. У чудодійній купелі взяли участь як чоловіки так і жінки та велика кількість дітей, і  щороку тих хто вірить у цілющу  силу води і охоче купається зростає. 

Перший у Водохрещенську воду занурився сільський голова Сергій Сокальський, показавши уже в дванадцяте мешканцям громади та гостям свята із сусідніх сіл та м. Житомира особистий приклад.

             У заході брали участь творчі колективи сіл обє’днаної громади: Великі Кошарища, Кмитова та Студениці. Розпочали дійство аматори Глибочицького Будинку культури. Барвисті і теплі костюми колядників - гармонійна і невід’ємна складова зимової пори.

Проведення таких масштабних та масових свят сприяє популяризації духовності, пропагує здоровий спосіб життя  та гуртує громаду.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь