Глибочицька територіальна громада
Україна, Житомирська область, Житомирський район

Сергій Сокальський зустрівся з послами і представниками Міністерств закордонних справ 18 країн Європейського Союзу

Дата: 25.11.2018 20:18
Кількість переглядів: 917

Фото без опису

У листопаді в Будинку Децентралізації (м. Київ) відбулася зустріч представників об’єднаних територіальних громад та послів і представниками Міністерств закордонних справ 18 країн Європейського Союзу.

Діалог відбувся у форматі круглого столу, гостей нашої країни цікавило, як йде розвиток децентралізації, які є успіхи і чи виникають проблеми.

Глибочицький сільський голова Сергій Сокальський мав нагоду спілкуватися  із усіма учасниками зустрічі. Найбільшу увагу до Глибочицької об’єднаної територіальної громади виявили представники Франції, Чехії, Латвії, Данії, Німеччини, Австрії.

Фото без опису
Ілгварс Клава, керівник Міністерства закордонних справ Латвійської Республіки цікавився, як розвиваються об’єднані територіальні громади та які нові штатні одиниці введені в апарат сільських рад для успішного їх розвитку.

Ніколас де Лакосте, представник Міністерства закордонних справ Франції, запитав про додаткові повноваження, які з’явилися у об’єднаної територіальної громади і чи це сприяє покращенню надання адміністративних послуг.

Аллан Пагх Крістенсен з Міністерства закордонних справ Данії задав питання стосовно того чи зменшиться рівень корупційної складової з початком об’єднання сіл, селищ із містами.

Фото без опису
Флоріана Кольфюрста, Заступника Посла Австрії в Україні цікавило те чи люди відчувають успіх децентралізації, якщо передано більше повноважень і фінансів на місця в регіони та надається більше адміністративних послуг, розвивається інфраструктура об’єднаних територіальних громад.

У представників з Німеччини питання стосувалося бюджету. Зокрема, якщо бюджет формується через прямі міжбюджетні трансферти між ОТГ – і Міністерством фінансів чи є намір зменшувати перехід на своє фінансування (власні доходи громад).

Також були запитання від інших іноземних партнерів до всіх представників ОТГ щодо процесу децентралізації (успіхи, посилити чи потрібно її завершувати, побажання, за що громада може розвиватися крім державної допомоги).

Сергій Сокальський відповів на всі поставлені запитання. Особливо акцентував увагу на залученні інвестицій в громаду, як внутрішніх, так і зовнішніх. Що готовий для того, щоб створити сприятливий інвестиційний клімат для інвесторів над яким уже працюємо із спеціалістами сільської ради, Агенцією регіонального розвитку Житомирської області, Житомирським центром розвитку місцевого самоврядування. Після чого Сергій Сокальський представив свою громаду, презентував інвестиційний паспорт Глибочицької ОТГ в електронному та паперовому вигляді і запросив всіх іноземних партнерів до співпраці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь